< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Kultúra, Sport, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: Az atlétika olasz showmanje: Apámnak ajánlom az aranyérmem, bár nem beszélünk

| Mobile | RSS

Az atlétika olasz showmanje: Apámnak ajánlom az aranyérmem, bár nem beszélünk

Egészen tavaly nyárig az édesapja volt Gianmarco Tamberi edzője, ám akkor a magasugró meghozta azt a nehéz döntést, hogy külön utakon folytatják.

Az már az atlétikai világbajnokság előtt sejthető volt, hogy az olasz Gianmarco Tamberi lehet majd a fő showman Budapesten, a magasugró pedig nem is okozott csalódást: már a bemutatáskor lenyomott egy dobszólót, majd végig ezer fokon égve versenyzett, minden egyes ugrásba bevonta a közönséget, és miután nyert, hatalmas ünneplést csapott, a lelátón ölelkezett és még az akadályfutáshoz használt vizesárokban is megmártózott.

A 31 éves Tamberi ezzel a sikerrel tette teljessé az éremkollekcióját.

Volt már világ- és Európa-bajnok fedett pályán, míg szabadtéren kétszer nyert Eb-t, 2021-ben pedig emlékezetes módon lett aranyérmes Tokióban, a katariMutaz Essa Barshimmal kiegyeztek egy döntetlenben és közösen álltak fel a dobogó tetejére, ami a 2021-es olimpia egyik, ha nem a legemlékezetesebb pillanata volt.

Mohos Márton / 24.hu

Tamberi a világbajnoki győzelem után arról beszélt, amikor belépett a stadionba, és látta, hogy mennyi olasz van a lelátón, már tudta, hogy ez az ő estéje lesz, még akkor is, ha a selejtezője csapnivalóan sikerült. Barshim a kvalifikációban elég meggyőző volt, ám a döntőben a 236 centiméter megoldhatatlan feladat lett számára (bronzéremmel zárt), Tamberi így végülJuVaughn Harrisonnal volt versenyben az aranyért, aki csak másodikra vitte át a 236-ot, míg az olasz elsőre – ez döntött végül kettejük között.

„Ismerem az ellenfeleimet, olyan érzés, mintha átlagemberként szuperhősöket győztem volna le. 236-nál éreztem, hogy ez lehet a döntő pillanat, úgyhogy próbáltam önmagam lenni, és fókuszált maradni” – mondta Tamberi.

Mohos Márton / 24.hu

Az olasz magasugró az édesapjának ajánlotta a győzelmét. Marco Tamberi volt az edzője egészen tavaly nyárig, amikor a sportoló úgy érezte, elérkezett az a pont, amikor külön utakon kell folytatniuk.

Édesapám tanított meg ugrani, nem volt könnyű elválni tőle. Neki ajánlom ezt az aranyérmet, még akkor is, ha egy ideje nem beszélünk egymással

– mondta Tamberi, aki azt is megjegyezte, a karrierje során meghozott rengeteg áldozat most hozta meg az eredményét.

Mohos Márton / 24.hu

fecsego.eu//

Leave a Reply 226 megnézve, 1 alkalommal mai nap |