< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Szegedi Törvényszék, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD VÁRMEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG Késelésbe torkollott a születésnapi rendezvény –letartóztatási indítvány (fotóval)

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD VÁRMEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG Késelésbe torkollott a születésnapi rendezvény –letartóztatási indítvány (fotóval)

FeladóDr. Saághy Flóra <Saaghy.Flora@mku.hu>
CímzettDr. Saághy Flóra <Saaghy.Flora@mku.hu>
DátumPén 08:25

CSONGRÁD-CSANÁD VÁRMEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

6720 Szeged, Stefánia sétány 10. | 6701 Szeged, Pf.: 432.

Telefon: (62) 622-651, (62) 622-680 | Fax: (62) 622-689

E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Késelésbe torkollott a születésnapi rendezvény –

letartóztatási indítvány (fotóval)

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség a letartóztatását indítványozta annak a hódmezővásárhelyi férfinak, akit a nyomozó hatóság emberölés bűntett kísérletének elkövetésével gyanúsít.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított lakóhelyén 2023. augusztus 11-én éjjel születésnapi partit tartottak, melyen a sértett is részt vett. A mulatságon mindkét férfi ittas állapotba került. A sértett viselkedése miatt kialakult feszültség hatására a gyanúsított az utcán ordítani, majd dulakodni kezdett a férfival, akit egy késsel megszúrt és egy farúddal is megütött. A sértett életét sürgősségi műtéti beavatkozással mentették meg.

A gyanúsított a cselekmény elkövetése után ismeretlen helyre távozott, őt a rendőrség munkatársai elfogatóparancs alapján, 2023. augusztus 22-én fogták el.

A főügyészség az emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban a többszörösen büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását a szökés-elrejtőzés tényére és veszélyére, a büntetőeljárás meghiúsításának tényére és veszélyére, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon tartandó ülésén fog dönteni.

Az elkövetés eszközéről a fotót a rendőrség a szemlekor készítette.

Szeged, 2023. augusztus 25.

                                                                         Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség

Leave a Reply 326 megnézve, 1 alkalommal mai nap |