| Mobile | RSS

Egy maffiózó beszélni kezdett, de Orbánék pánikszerűen megtiltották a közlését!

Írta Oros Bence -2023-08-25    

Pánikszerűen félbeszakították az interjút.

Kínos dolgokat mondhatott egy börtönben ülő maffiózó, mivel a mostani hatalom mindent bevet, hogy a szavai ne kerüljenek nyilvánosságra. Pedig az Átlátszó először engedélyt kapott a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságától arra, hogy július 31-én interjút készítsenek Portik Tamással, aki az 1990-es évek alvilági ügyei (az Aranykéz utcai merénylet és Prisztás József megölése) miatt már 2012 óta börtönben ül. Portik jelenleg épp a Fenyő-per tárgyalására vár , és a Dezső András által írt könyvben leírtakról tervezték kérdezni, ám

A PORTIKKAL FOLYTATOTT, SKYPE-VIDEÓKAPCSOLATON ÁT ZAJLÓ INTERJÚT 18 PERC UTÁN HIRTELEN BE KELLETT FEJEZNI!

A lap szerint a beszélgetésről készült hangfelvétel 18. percében belépett a helyiségbe egy Főfelügyelő Úrnak nevezett egyenruhás férfi, és közölte: „Technikai okok miatt meg kell szüntetnünk az interjút.” Majd újfent megismételte:

TECHNIKAI OKOK MIATT SZAKÍTSÁK MEG AZT A VIDEÓKAPCSOLATOT, AMELY AMÚGY KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ VOLT!

A lap munkatársa hiába kérdezte, mi az oka az intézkedésnek, nem kaptak választ. A főfelügyelő annyit válaszolt: „Nem mondtak semmit, csak ennyit tudok.”

AZ Átlátszónak később a telefonon, majd SMS-ben megkeresett sajtóreferens is technikai hibával indokolta a megszakítást, ami azért furcsa, mert a videó kiváló minőségben ment, minden látható és hallható volt. Ám az igazi döbbenet ezután jött: amikor a lap folytatni akarta az interjút Portik Tamással, azt már nem engedélyezték, sőt:

A PORTIK TAMÁSSAL MÁR FELVETT INTERJÚRÉSZLET KÖZLÉSÉT IS MEGTILTOTTÁK!

Az indoklás szó szerint ez volt: „Tájékoztatjuk, hogy a vonatkozó jogszabály alapján a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az interjú közzétételére vonatkozó kérelmét elutasította. Megértését köszönjük.”

Hasonló eset korábban csak egyszer történt: 1999-ben, ugyancsak a Fidesz kormányzása és Pintér Sándor belügyminisztersége alatt az akkor még külföldi tulajdonban lévő TV2 csinált interjút Dietmar Clodóval. Ám amikor a bombagyáros korrupcióval és más bűntettekkel vádolt meg vezető tisztségviselőket, a börtön igazgatója betiltotta az összefoglaló anyag leadását a Tények-ben. Végül a nézők egy leegyeztetett változatot láthattak, de

AZ ADÁS GYÁRTÓI NEM ÉRTETTÉK, A BOMBAGYÁROS CLODO MIÉRT NEM MONDHATJA KI PINTÉR SÁNDOR NEVÉT.

A képernyőre került interjúból a vitatott részeket kihagyták. A mostani, Portik Tamással készült nyilatkozatot pedig már nem is lehet közölni.

fecsego.eu/pesti bulvár

Leave a Reply 117 megnézve, 1 alkalommal mai nap |