| Mobile | RSS

Érdekes adatokra bukkantak több mint négyszáz ukrán vállalatnál

Érdekes adatokra bukkantak több mint négyszáz ukrán vállalatnál

MTI2023. augusztus 28. 17:39

Több mint négyszáz, Ukrajnában működő vállalat próbálja elrejteni üzleti kapcsolatait Oroszországgal – tették közzé hétfőn a hivatalos ukrán cégadatokhoz nyilvános hozzáférést biztosító Opendatabot adatplatform honlapján.

A közlés szerint a hivatalos nyilvántartásokban 401, Ukrajnában bejegyzett vállalatnál találtak “orosz nyomot“. Ezek a cégek az elmúlt másfél év alatt a hatályos ukrán jogszabályok tiltása ellenére hajtottak végre változtatásokat, és távolították el “papíron” az orosz tulajdonosokat és a kedvezményezetteket.

Az Opendatabot 2022. február 23-án – egy nappal az Oroszország Ukrajna elleni háborújának megindítása előtt – még 20 881, Ukrajnában bejegyzett cégnél talált “orosz nyomot” – emlékeztetett az az Ukrajinszka Pravda hírportál.

A háború kezdete óta Ukrajnában moratóriumot vezettek be az Oroszországi Föderáció állampolgárainak tulajdonában lévő társaságok bejegyzésében való változtatásokra annak érdekében, hogy biztosítsák Ukrajna nemzeti érdekeinek védelmét az orosz katonai agresszióval összefüggő jövőbeni követelések jogi úton történő érvényesítésében. A jelenlegi szabályozás szerint az Oroszországi Föderáció állampolgárainak csak bizonyos kategóriái jogosultak változtatásokat végrehajtani olyan társaságokban, amelyeknek tulajdonosai: ebbe a körbe olyan orosz állampolgárok tartoznak, akik jogszerűen Ukrajna területén tartózkodnak, és akik legfeljebb 10 százalék részesedéssel rendelkeznek a társaság alaptőkéjében.KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK2023. 08. 28.

Felfedte egy orosz oknyomozó újságíró, miért ment Jevgenyij Prigozsin halálának napján Moszkvába

2023. 08. 27.

Brit hírszerzés: sajátos taktikához nyúltak a háborúzó országok a Fekete-tengeren

2023. 08. 25.

Mi van a rejtélyes másik Wagner-géppel? – Meglepő kijelentést tett az üzemeltető

Címlapkép forrása: 3dmitry via Getty Images

fecsego.eu/portfólió

Leave a Reply 176 megnézve, 1 alkalommal mai nap |