| Mobile | RSS

Kiderült az igazság – Évekig próbálták titkolni, hogy csúfos kudarcot vallott a kormány terve!


Írta G. Kovács Károly -2023-08-30    

Fotó: Népszava

Orbánék még a nagy koronavírus-járvány ideje alatt vásároltak 300 milliárd forintért 17 ezer darab lélegeztetőgépet, amiket ugyan képtelen lett volna üzemeltetni a magyar egészségügyi rendszer, de a kormány terve az volt, hogy nagy részét eladják.

A terv azonban csúfos kudarccal végződött, legalábbis ez derül ki a Transparency International (TI) kétévnyi pereskedése révén megszerzett adatokból.

A KORMÁNYNAK EGYETLEN DARAB LÉLEGEZTETŐGÉPET SEM SIKERÜLT ÉRTÉKESÍTENIE,

így most a 300 milliárdért vásárolt 17 ezer darab lélegeztetőgép egy raktárban porosodik.

A TI először az Emberi Erőforrások Minisztériumától próbálta peres úton megszerezni az adatokat, majd a Belügyminisztériumtól, végül az ügy végére a Kúria tett pontot azzal, hogy döntése értelmében ki kell adniuk a kért dokumentumokat a szervezetnek. Így a 2021-ben igényelt közérdekű adatokra 2023. augusztus 22-én érkezett válasz, mely szerint egyetlen darabot sem értékesítettek a lélegeztetőgépekből, így egyetlen forint bevételt se termeltek.

444.hu kiemeli továbbá azt is, hogy bevétel a jövőben sem várható a raktárban lévő gépek eladásából, ugyanis az egészségügyi készletekért felelős kormányszerv, az Országos Kórházi Főigazgatóság később sem tervezi egyetlen lélegeztetőkészülék értékesítését sem.

fecsego.eu/Pesti bulvár

Leave a Reply 98 megnézve, 1 alkalommal mai nap |