| Mobile | RSS

Beidéztek a rendőrségre több olyan diákot, aki tüntetett a Karmelitánál

Vádemelés egyelőre nincs, vannak azonban, akiket érthetetlenül nagy összegű károkozással gyanúsítanak.

Szerző
P. L.

Publikálva:2023.08.21. 15:17

Beidéztek a rendőrségre több olyan diákot, aki tüntetett a Karmelitánál
Fotó:Neményi Márton| Forrás:Népszava

Több, a Karmelitánál tüntető diákot beidéztek a héten a rendőrségre. Az eljárások nagy intenzitással zajlanak, de egyelőre rendőrségi szakaszban vannak – értesült a Telex.

Mint ismert, a pedagógusbérek és az oktatás vállalhatatlan helyzete miatt több tüntetést tartottak a Várban, ahol egyebek közt a Miniszterelnökséget óvó kordont igyekeztek elbontani. A demonstrációk egyes esetekben dulakodásokba torkolltak a rendőrséggel, könnygázt is bevetettek, több tüntetőt berángattak a rendőrök a kerítések mögé, öt embert pedig elő is állítottak.

A rendőrségi eljárásokat maszkviselés, hivatalos személy elleni erőszak, garázdaság, illetve rongálás címén indították. Hegyi Szabolcs, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa a lapnak azt mondta: „Számos tüntető diáknak már elvállaltuk az ügyét, mások egyelőre csak a jogi tájékozódásuk keretében, tanácsadásért keresték meg a civil szervezetet, de azt biztosan állíthatom, hogy legalább 15 esetről tud a TASZ.” A lap úgy tudja, a hivatalos személy elleni erőszak miatti eljárás az ellen indult, aki PET-palackot dobott a rendőrökre.

Pintér Sándor nem akarja aláírni a nyilatkozatot, hogy a rendőrök többé nem vetnek be könnygázt a diákok ellen

Színvonalon alulinak tartja az ötletet.

Úgy tűnik, elszólta magát a rendőrség, „objektumvédelmi szempontból” van körbekordonozva a Karmelita kolostor

Eddig az Orbán-kormány építkezésre…

A Telex szerint vádemelések egyelőre nincsenek, de már több esetben megtörténtek a kihallgatások, vannak, akiket pedig most idéztek be. A kordonszétszedések miatt ugyanakkor már számszerűsített, nehezen értelmezhető okokból több százezer forintos károkozással gyanúsítanak egyeseket a rendőrök.

A BRFK és az ORFK egyelőre nem reagált a Telex kérdéseire, az Egységes Diákfront (EDF) pedig augusztus 22-ére sajtótájékoztatót tervez.

fecsego.eu/Népszava.hu

Leave a Reply 81 megnézve, 1 alkalommal mai nap |