| Mobile | RSS

Dézsi Csaba András állítja, nem tudta, mennyiért bérlik a szolgálati autóját

A fideszes városvezető most reagált a múlt hét közepén megjelent hírre, miszerint csaknem havi egymillió forint közpénzből bérli Győr a polgármester luxusautóját.

Szerző
O. A.

Publikálva:2023.08.21. 16:16

Dézsi Csaba András állítja, nem tudta, mennyiért bérlik a szolgálati autóját
Fotó:Béres Márton| Forrás:Népszava

Ahogyan arról – az ugytudjuk.hu információi alapján – lapunk is beszámolt, Győr önkormányzata, illetve polgármesteri hivatala összesen 3,6 millió forintot fordít havonta hat Audi bérlésére. Bár korábbi közérdekű adatigénylésükre nem kaptak választ, a megyei jogú város honlapjára végül csak „felkerült az addig féltve őrzött, szolgálati gépjárművekre vonatkozó belső szabályzat”, és a közpénzből fenntartott autók listája.

Csaknem havi egymillió forint közpénzből bérli Győr a város fideszes polgármesterének luxusautóját

Dézsi Csaba András a magánhasználatért minden hónapban alig…

Mint a dokumentumokból kiderült, a magyar Audi-gyár városában stílszerűen az önkormányzat három Audi A6-ost, polgármesteri hivatala pedig egy A6-ost, egy A8-ast és egy Q3-ast bérel, s a többmilliós keretből csak Dézsi Csaba András polgármesteri luxusautója, az A8-as bérlése 930 ezer forintot visz el havonta.

A szolgálati autók kérdése azután került reflektorfénybe, hogy – amint arról lapunk is megemlékezett – a júliusban Budapesten két napon át koncertező német metálbanda, a Rammstein zenéjét kedvelő polgármester szolgálati Audi A8-asával hajtott megcsodálni az egyik előadást. Akkor nem derült még ki, hogy Dézsi Csaba Andrásnak mennyibe is kerül pontosan, hogy hivatali szolgálati autóját magáncélokra is használja, a város jegyzője csak annyit árult el, hogy főnöke fizet érte.

A győri önkormányzati lap szerint rendben van, hogy Dézsi Csaba András polgármester a szolgálati Audijával ment a Rammstein budapesti koncertjére

Ugyan a dokumentumok pontosan nem árulják el, de az egy hónapnyi titkolózás után közzétett szabályzatból kiszámítható, hogy Dézsi polgármester legfeljebb 28 777 forintot fizet havonta az Audi A8-as magáncélú használatáért.

Dézsi András Csaba a hírre végül hétfőn délután szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben reagált:

„Tekintettel arra, hogy a gépkocsik bérlését a Városházán nem a polgármester koordinálja, nem tudtam arról, hogy mennyiért bérelik a polgármester szolgálati autóját. Most szembesültem ezzel az árral. Amikor polgármester lettem, nem kértem új autót, hanem beleültem abba a mellékelt fényképen is látható A8-as személygépkocsiba, melyet az elődömnek béreltek, és amit addig ő használt.”

Borkai Zsolt szolgálati autója

Borkai Zsolt szolgálati autója

| Forrás:Népszava

Majd így folytatja: 

„Vizsgálatot rendeltem el és az általam is csak most ismertté váló bérleti díj mértékét indokolatlanul magasnak tartom ezért utasításba adtam a bérleti szerződés felmondását.”

Majd a fideszes városvezető ígéretet tett arra, hogy ezen túl a Városháza saját tulajdonában lévő, már az előző ciklusban beszerzett, konkrét személyhez nem rendelt, s eddig a kollégák által éppen az adott feladatokhoz használt autóval fog járni.

Lázár Jánoson keresztül üzent Orbán Viktor, hogy Dézsi Csaba Andrást támogatja a Fidesz Győrben

A polgármester ellenfele a korábbi fideszes városvezető, az adriai…

fecsego.eu/népszava.hu

Leave a Reply 118 megnézve, 2 alkalommal mai nap |