< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Nav, nébih / Blog article: Szivárványos hidat építettek a Szilas-patak fölé a kétfarkúak, a Fővárosi Csatornázási Művek kíméletlenül lesújtott

| Mobile | RSS

Szivárványos hidat építettek a Szilas-patak fölé a kétfarkúak, a Fővárosi Csatornázási Művek kíméletlenül lesújtott

Ha a párt nem távolítja el az építményt, akkor ezt kénytelen lesz megtenni a fővárosi cég a költségek kiszámlázásával együtt. 

Szerző
Á. B.

Publikálva:2023.08.30. 16:25

Szivárványos hidat építettek a Szilas-patak fölé a kétfarkúak, a Fővárosi Csatornázási Művek kíméletlenül lesújtott
Forrás:Facebook

Még augusztus 12-én történt, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt XV. kerületi szervezete egy gyalogoshidat húzott fel a Szilas-patak felett az M3-as autópálya és a Pólus Center közötti területen.

Az nem derül ki az előzményekből, hogy miért állították fel az építményt, mindenesetre a kihelyezett tábla szerint 55 millió forint helyett „gyakorlatilag 0 forintból” sikerült a kivitelezni.

Az öröm azonban a jelek szerint nem tart sokáig, ugyanis 

a párt szerdán levelet kapott a Fővárosi Csatornázási Művektől, amelynek értelmében ha nem bontják el saját maguk a hidat 5 munkanapon belül, akkor a bontás és a szállítás költségeit ki kell fizetniük.

A cég hozzátette, hogy a fa burkolatot egy előre egyeztetett időpontban átvehetik.  

Tájékoztatásuk szerint rendszeresen folytatnak helyszíni ellenőrzéseket és ennek során észlelték a hidat, amely az ezen a területen mértékadó vízhozam alatti szinten épült meg. Ezáltal lefolyási akadályt képez, csökkenti a patakmeder vízszállítására igénybe vehető szelvényét. Az átjárón az uszadékok fennakadhatnak, ami lefolyási akadályt – szélsőséges esetben nagyobb mértékű vízvisszatorlódást – okozhat. Éppen ezért a „meder vízelvezető szelvényében építmény elhelyezése nem engedhető meg” – szól a végső megállapítás. 

fecsego.eu/néoszava.hu

Leave a Reply 126 megnézve, 1 alkalommal mai nap |