| Mobile | RSS

Gond nélkül érkeznek a migránsok Szlovákiába, az államfő beszélni akar Novákkal

Gond nélkül érkeznek a migránsok Szlovákiába, az államfő beszélni akar Novákkal

2023. szeptember. 04. 17:56 2023. szeptember. 04. 18:12 ITTHON

szerző:hvg.hu

39SZOMSZÉDOK ÉS V4+

Zuzana Čaputová szerint meglepő, hogy Magyarországon több mint 1400 embercsempészés miatt fogva tartott embert engedtek ki a börtönökből.

“Számos migráns, akik most Szlovákiában vannak, korábban Magyarországon voltak. Tény, hogy gond nélkül érkeznek hozzánk” – erről Zuzana Čaputová szlovák államfő beszélt egy tanévnyitón Pozsonyban a bumm.sk tudósítása szerint.

A köztársasági elnök meglepőnek nevezte, hogy Magyarországon több mint 1400 embercsempészés miatt fogva tartott embert engedtek ki a börtönökből. Azt mondta: beszélni fog Novák Katalin magyar államfővel az illegális migrációról.

Az államfő szerint a migráció súlyos gondot jelent, de “nem ad pánikra okot”. “Ez nem csak Szlovákiában, hanem egész Európában súlyos probléma. Szlovákia nem az itt lévő migránsok célországa” – mondta.

Zuzana Čaputová szerint “a migráció problémájára azonban komplex módon kell tekinteni, és főleg a schengeni övezet külső határainak a védelmét kell biztosítani”.

A korábbi hírek szerint Ausztria felé is mennek Magyarországról illegális migránsok, Pintér Sándor belügyminiszter pár hónapja pedig az elengedett embercsempészek miatt magyarázkodott osztrák kollégájának

fecsego.eu//

Leave a Reply 49 megnézve, 1 alkalommal mai nap |