| Mobile | RSS

Tüntetők foglalták el a Margit hidat

szeptember 15, 2023 Jabronka István

Tüntetők foglalták el a Margit hidat
Fotó: Ellenszel.hu

Tüntetők foglalták el a Margit hidat a demokrácia napi tüntetésen.

„Érted megyünk!” címmel demokrácia napi oktatási tüntetés kezdődött péntek délután fél 5-kor a Margit híd budai hídfőjénél, az Elvis Presley téren.

A tüntetők átvonulnak a Margit hídon keresztül a Kossuth térre, ahol beszédek lesznek. Ezután a Lánc hídon keresztül átvonulnak a Fridays For Future demonstrációjára. A szervezők kevesebb beszédet, és több hídfoglalást ígértek.Kezdésre megtelt a tér a az Elvis Presley tér demonstrálókkal.

A tömeg negyed 6-kor elindult az Elvis Presley térről a Margit híd fele. „Nincs tanár, nincs jövő” – skandálták a tüntetők.

„Pintér takarodj” és „Orbán takarodj”, „Elegünk van, elegünk van!” skandálással értek a tüntetők a Margit hídra, a Budáról Pestre tartó autós sávot foglalták el. A híd Pest felé haladó kanyarodósávját is lezárták, az autók ritmusra dudálnak a tüntetőkkel.

A szervezők leterelik a sínekről a résztvevőket, így a villamos zavartalanul közlekedik. „Státusztörvény – bosszútörvény” és „Sztrájk alapjog” – skandálja a tömeg.

A tömeg eleje megérkezett a Margit híd pesti oldalára az „Orbán-kormány? Nem jó kormány!” felkiáltással. Mikor a tüntetőket felvezető molinó a Margit sziget bejáratán, már a Jászai Mari térhez volt közelebb, a tömeg vége még a híd budai oldalának elejénél tartott a Telex tudósítása szerint.


Copyright © 2023 | WordPress Theme by MH Themes

fecsego.eu//ellenszél

Leave a Reply 84 megnézve, 1 alkalommal mai nap |