< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: Célt tévesztett az épülő szuperfegyver: 300 ezres városra esett rá egy rakéta

| Mobile | RSS

Célt tévesztett az épülő szuperfegyver: 300 ezres városra esett rá egy rakéta

Célt tévesztett az épülő szuperfegyver: 300 ezres városra esett rá egy rakéta

Portfolio2023. szeptember 18. 11:23

Valami becsapódott Gorgánban, egy 300 ezres iráni városban – jelenti több közel-keleti forrás. Vannak olyan portálok, amelyek drónról, mások rakétáról értekeznek, helyszíni felvételek alapján több robbanás is történt a településen.

Furcsa incidens történt Gorgánban, egy 300 ezres lélekszámú észak-iráni településen.

Helyszíni felvételek alapján több robbanás is történt a városban, lakóházak, autók, boltok is kárt szenvedtek.

Azt nem tudni pontosan, hogy mi robbant fel. A Jerusalem Post azt írja: egy drón csapódott be a településen és bár az anyagi kár jelentősnek tűnik, személyi sérülésről nincs hír.

Az iráni Mehr hírügynökség viszont azt írja: valójában az iráni védelmi minisztérium rakétakísérlete okozta az incidenst. Fellőttek egy rakétát, de ez célt tévesztett és Gorgánra zuhant.

AZT ÍRJÁK: EGY OLYAN FEGYVER TESZTJE ZAJLOTT, AMELY TÖBB, KISEBB ROBBANÓFEJJEL VOLT FELSZERELVE (VALÓSZÍNŰLEG EGY KAZETTÁS BOMBA VAGY EGY MIRV-RENDSZERŰ RAKÉTA VOLT), EZ OKOZTA A TÖBB ROBBANÁST.

Egyes Iránbarát források már összekötötték az esetet azzal, hogy Teherán pár hete elvileg leleplezett egy izraeli jókémhálózatot, amely iráni rakétákat próbált szabotálni. A kötődésnek egyelőre semmilyen bizonyítéka nincsen, de

nem lenne meglepő, ha Teherán Izraelre kenné a valószínűleg technikai hibával magyarázható incidenst.

Címlapkép forrása: Mohsen Shandiz/Corbis via Getty Images. A címlapkép illusztráció.

fecsego.eu.//

Leave a Reply 35 megnézve, 2 alkalommal mai nap |