| Mobile | RSS

Itt a fideszes spiclibotrány! Kémkedtek a külföldön járó magyar újságírók után!

Írta Oros Bence -2020-09-21    

Kép: MTI

Itt az újabb fideszes botrány! Kiderült, hogy a külügyi tárca listát vezet arról, hogy a magyar újságírók a külföldi szakmai útjaik során hol jártak és kikkel beszélgettek!

A Fidesz úgy bukott le az újságírók megfigyelésével, hogy a felmondott Indexesek által indított Telex szerkesztőségéhez eljutott egy levél, amit Magyar József, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) európai kapcsolatok fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára írt az Európai Unióban található magyar nagykövetségek. Már a levél tárgya is árulkodó volt: „Tájékoztatás kérése magyar újságírók szakmai látogatásairól a fogadó országban”. Ebben az államtitkár azt kérte: a nagykövetségek készítsenek jelentést, hogy a fogadó ország az elmúlt években szervezett-e szakmai látogatást, továbbképzést, tanulmányutat magyar újságíróknak, voltak-e ilyen látogatások és hogy kik vettek ezeken részt.

A KÜLÜGY ARRA IS KÍVÁNCSI VOLT, MIKOR ÉS HOVA UTAZTAK AZ ÚJSÁGÍRÓK, „ÉS MILYEN FOGADÓ ORSZÁGBELI LAPOKAT, SZERVEZETEKET KERESTEK FEL”.

A Telex természetesen megkereste a KKM sajtóosztályát, hogy miért volt szükség egy ilyen lista összeállítására és hogy mihez kezdtek az összegyűjtött információkkal. Kérdésükre azt a választ kapták, hogy a külügyi tárca „mindent megtesz a magyar belügyekbe történő külföldi beavatkozások ellen, az ilyen támadások mögött a tapasztalatok szerint általában Soros-szervezetek állnak.”

VAGYIS A FIDESZES KÜLÜGY AZT FELTÉTELEZI, HOGY MINDEN ÚJSÁGÍRÓ ELLENSÉG

és ezzel a primitív magyarázattal indokolják azt, hogy olyan megfigyelési rendszert működtetnek, ami utoljára a Kádár-rendszerben működött.

Orbánék csak azt felejtik el, hogy ezzel önmagukat is leleplezik, hiszen egy demokráciában elképzelhetetlen, hogy

A MAGYAR KÜLKÉPVISELETEKNEK SPICLISKEDNIÜK KELL MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK UTÁN.

A Telex egyébként nem adta fel, hogy valódi választ kapjon: az adatbázis létrehozásának céljáról külön megkérdezték Menczer Tamást és Szijjártó Pétert is, de eddig egyikük sem válaszolt. Bizonyára abban bíznak, hogy elsimítható a botrány. Éppen ezért jó, ha minél többen tudnak arról, milyen pártállami módszerekkel tartja fenn elnyomó hatalmát a Fidesz.

fecsego.eu/Pesti bulvár

Leave a Reply 34 megnézve, 1 alkalommal mai nap |