| Mobile | RSS

Lehervadt Orbán arcáról a mosoly – Keményen nekiment az ellenzéki politikus!

Váratlan pofont kapott a miniszterelnök Tóth Bertalantól, aki napirend előtti felszólalásában osztotta ki őt és a kormányt.

Az MSZP frakcióvezetője kritizálta Orbán Viktor felszólalását, mely szerinte csupán egy panaszáradat volt, azonban a megoldásról, a magyar emberek megélhetését segítő intézkedésekről nem esett szó.

A kormánypárti politikusok a nyugati szövetségeseinket kioktatják, miközben keleti diktátorokkal barátkoznak – mondta Tóth a jelenlegi külpolitikával kapcsolatban, majd hozzátette, hogy Fidesz-kormány már 15 hónapja halogatja a svéd NATO-csatlakozás ratifikálását, annak ellenére, hogy ez a katonai szövetség erősödését jelentené.

A válsággal kapcsolatban az ellenzéki politikus kiemelte, hogy azért kizárólag a Fidesz-rezsim a felelős;

„NEM A HÁBORÚ, NEM A MIGRÁNSOK, NEM BRÜSSZEL, NEM SOROS, NEM A VASORRÚ BÁBA, HANEM ORBÁN VIKTOR ÉS A FIDESZ”.

Ezt támasztja alá az is, hogy a magyar gazdaságpolitika három kulcsszereplője (Matolcsy György, Varga Mihály, és Nagy Márton) egymásra mutogat, és egymást okolják a jelenlegi helyzetért, megoldást azonban egyik sem adott, ezt kizárólag az MSZP nyújtja.
Tóth szerint a gazdasági válság megállításáért, haza kell hozni az uniós pénzeket, melynek három egyszerű feltétele van:

„NE LOPJÁK EL, HAGYJÁK BÉKÉN A BÍRÓSÁGOKAT ÉS AZ EGYETEMEKET!”

Ezek mellett Tóth szerint elengedhetetlen, hogy emelje a kormány a minimálbért, csökkentsék az adóterheket, az alanyi jogon járó szociális támogatásokat a duplájára emeljék, radikálisan megemeljék a nyugdíjak összegét, és, hogy helyreállítsák az önkormányzatok valamint az oktatás helyzetét.

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 109 megnézve, 1 alkalommal mai nap |