< Böngészés > Főoldal / dr.Benyik atya blogja, Életképek/bulvár, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Irodalom, Közélet / Blog article: Oláh László István Barátunknak katolikus tanár, nevelő tanár! A rejtett tényező, amely mindent megváltoztat 

| Mobile | RSS

Oláh László István Barátunknak katolikus tanár, nevelő tanár! A rejtett tényező, amely mindent megváltoztat 

A rejtett tényező, amely mindent megváltoztat 
Kedves Oláh István László!
Egyetlen olyan dolog létezik a világon, amely jelen van mindenkiben, minden kapcsolatban, minden családban, minden munkahelyen. 
Ha ez a dolog eltűnik, vagy megszűnik, vagy csak csökken, az tönkreteszi a legerősebb jellemet, a legmélyebb szeretetközösséget, a legösszetartóbb családot, a legjobban működő vállalkozást is.Ha viszont odafigyelnek rá, fejlesztik, a hatása megtöbbszöröződik, és páratlan örömöt, kiteljesedést hoz az ember életébe.

Miről is van szó? Mi ez a rejtett tényező?
3 rövid bibliai példával szeretném érzékeltetni:
ÁbrahámAzt mondja neki az Isten: ” Vonulj ki földedről, rokonságod köréből arra a földre…, amelyet majd mutatok neked…”Mi volt az, ami miatt Ábrahám elindult a teljes bizonytalanságba? Mi késztette őt arra, hogy otthagyja az eddigi biztos lakóhelyét, és idegen földre menjen, amiről még semmit sem tud?Meggyőződésem, hogy bízott abban, hogy az Isten ígérete igaz! Bízott abban, hogy az Isten vezetni fogja az útján, és az új föld az otthona lehet.
MáriaMáriának tudtul adja Isten, hogy kiválasztotta, hogy a Megváltó anyja legyen. Mária váratlanul egy teljesen új élethelyzettel találkozik. Fogalma sincs, mi is fog majd történni vele, de igent mond a hírnöknek. Az angyal bizonyítékul mondja: “Íme, rokonod, Erzsébet is fogant öregségében, s már a hatodik hónapban van, noha meddőnek mondták, mert Istennél semmi sem lehetetlen.” Mária pedig bízik Isten szavábanBízik abban, hogy Isten a lehetetlen dolgokra is képes, és elindul egy új irányba az élete.
PéterPéter egy bárkában van társaival az éjszaka közepén, a Genezáreti tavon. Egyszer csak megpillant egy alakot a sötétben, aki a vízen járva közeledik felé. Fél, de megszólítja. Jézus bemutatkozik. Péter meg akar győződni arról, hogy tényleg Jézus-e az, ezért “jelet” kér tőle vakmerően, hogy ő is vízen járhasson – ami egyébként teljes képtelenség. Péter bízik Jézusban, bízik abban, hogy a lehetetlenre is képes lesz.
Mindhárom esetben a rejtett tényező a BIZALOM volt, amely megváltoztatta Ábrahám, Mária és Péter életét is. Hányszor előfordulhat a te életedben is – kedves Oláh István László -, hogy félsz valamitől, egy új életszakasztól; hogy rengeteg bizonytalanság, szomorúság vesz körülhogy úgy érzed, lehetetlen megoldanod fontos problémákat, nem látod a kiutat.

Amikor lelki szárazságot, pusztaságot élsz át, akkor nem marad más, mint a BIZALOM. A bizalom hozzásegít, hogy mindenben – a találkozásokban és minden esemény mögött – az Isten kezét lásd.
Ha a bizalom él benned, képes vagy mindenért hálát adni Istennek, a kis ajándékokért éppúgy, mint a nagyokért, és egy minőségi átalakuláson mehetsz keresztül. A téged ért dolgokat nem a véletlen művének tartod, hanem jelnek fogod fel, amely Istentől jön. Szeretnél nagyobb hangsúlyt fektetni a bizalomra az életedben?
Gyere, fejleszd és növeld magadban a bizalmat! Segítek itt »
Üdvözlettel,
Vereb Istvána Laudetur Közösség és Kiadó vezetője
Leave a Reply 84 megnézve, 1 alkalommal mai nap |