| Mobile | RSS

Itt a Fidesz titkos fegyvere: őt akarják politikusként helyzetbe hozni

Itt a Fidesz titkos fegyvere.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Fidesz egy olyan embert szeretne újra helyzetbe hozni, aki sokat árthat az ellenzéknek. Első sorban a jobbikos és a Mi hazánk szimpatizánsait szólíthatja meg. Törvényt is módosítanak, amivel jól járhat ez az illető. Ő nem más, mint Budaházy György.

Ügyesen felépítette a Fidesz ezt a tervet. Kezdve azzal, hogy Novák Katalin megkegyelmezett neki. Most jön a Btk. módosítása, és vígan visszatérhet a közügyekhez, immáron a kormánypárt „ügynökeként.” A módosítással a HVG foglalkozik bővebben. Mi összeszedjük a lényeget:

Idén áprilisban, a pápa látogatása alkalmával Novák Katalin kegyelmet adott Budaházy Györgynek, akit terrorizmus vádjával ítéltek el. Budaházy György és társai ellen számos vád merült fel, köztük terrorcselekmények elkövetése. Az ügyészség szerint a radikális jobboldali csoportosulás 2007-2009 között merényletekkel próbált félelmet kelteni Magyarországon. Ilyen események közé tartozott Molotov-koktélos vagy robbantásos támadások elkövetése a korabeli kormánypártok irodáinál, például az MSZP és az SZDSZ irodáinál, valamint politikusok otthonainál. Emellett Székesfehérváron felrobbantottak egy ATM-automatát, amelyben 26 millió forint volt, bár a trezor nem nyílt ki, így nem sikerült pénzhez jutniuk.

Az első perben Budaházy 13 év börtönbüntetést kapott, azonban az eljárást ismét megismételték, és végül a Fővárosi Törvényszék 17 év börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerőre emelkedésével a büntetés jóval enyhébb lett, Budaházy Györgynek például csak 6 évet kell a börtönben töltenie.

Az Országgyűlés elé nemrég benyújtott büntetőjogi törvények módosításával foglalkozó 86 oldalas jogszabálycsomagban a kormány elrejtette a Büntető törvénykönyv mindössze egymondatos módosítási javaslatát. Ezt nevezhetjük Lex Budaházynak is. Ha az Országgyűlés elfogadja ezt a változtatást, újra visszatérhet a politikába, hogy szavazatokat vonjon el az ellenzék jobboldali pártjaitól, ezzel is szolgálva azt, aki (és akik) kegyelemben részesítik.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

fecsego.eu/ellenszél

Leave a Reply 69 megnézve, 1 alkalommal mai nap |