| Mobile | RSS

Albániába telepítené a migránsokat Olaszország

Az atlétikai vb után jöhet a magyar olimpia? Vajon a 2024-es év jobb lesz, mint az idei?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Szalay-Berzeviczy Attilával – vegyen részt és kérdezzen Ön is a hazai közélet egyik legszínesebb, legsokrétűbb személyiségétől!

2023. november 15. 15:302023. NOVEMBER 11. 12:03

Privátbankár.hu

Megkötötték a megállapodást is.

Olaszország megállapodást kötött Albániával arról, hogy migránsok ezreit telepítik át az Adriai-tenger túlpartjára, akiket két, ott építendő menekülttáborban helyeznek el menedékkérelmük elbírálásáig – írja az Index.  Amennyiben Olaszország elutasítja a menedékkérelmet, Albánia kiutasítja a kérvényezőt. Meloni és Rama abban is egyetértettek, hogy a gyermekek és a terhes nők nem kerülhetnek át Albániába – jelentette az AP.

Olaszország két albániai központ felépítésének finanszírozását vállalta magára, amelyek egyidejűleg háromezer migráns befogadására alkalmasak. Az olasz fennhatóság alá tartozó menekülttáborok külső biztonságáról Albánia gondoskodna. Meloni szerint a menedékkérelmek gyors elbírálása esetén évente akár harminchatezer migránst szállásolhatnának el átmenetileg Albánia területén.

A szakértőknek jogi és joghatósági fenntartásaik vannak az olasz kezdeményezéssel kapcsolatban. A tengeren egy olasz hajó által kimentett migránsok „technikailag olasz területen tartózkodnak” – emlékeztetett egy civil, tengeri mentőcsoport szóvivője. Ha a kimentettek Albániában szállnak partra, „akkor az ellentétes a nemzetközi és az európai joggal egyaránt” – szögezte le Giorgia Linardi. A megegyezés eddig ismert vázlata arra sem tér ki, hogyan tudná Albánia visszatoloncolni a migránsokat származási országukba, amikor ez Olaszországban is nehézségekbe ütközik.

fecsego.eu/mfor//

Leave a Reply 56 megnézve, 1 alkalommal mai nap |