| Mobile | RSS

Halálos balesetet okozott a horvát védelmi miniszter, felmentették tisztségéből

Domján Anikó

DOMJÁN ANIKÓ

2023.11.11. 19:18

Index.hu logo

Kövesse az Indexet Facebookon is!

Követem!

A horvát kormányfő felmentette tisztségéből Mario Banozic védelmi minisztert, aki szombaton reggel halálos kimenetelű balesetet okozott: a sűrű köd ellenére előzött, és összeütközött egy furgonnal, amelynek sofőrje életét vesztette.

Andrej Plenkovic horvát kormányfő felmentette szombaton tisztségéből az autóbalesetben súlyos sérüléseket szenvedett Mario Banozic védelmi minisztert – közölte az MTI. 

Ahogyan arról az Index is beszámolt, autóbalesetben súlyosan megsérült Mario Banozic horvát védelmi miniszter. A 44 éves férfi – aki maga vezette az autóját – szombaton kora reggel vadászni indult a kelet-horvátországi Vinkovcéból, amikor összeütközött egy furgonnal. 

Biljana Luburic, a vukovári megyei helyettes államügyész a sajtónak úgy nyilatkozott: a balesetet a miniszter okozta. Banozic a sűrű ködben előzött egy kamiont, és eközben frontálisan ütközött a szemben szabályosan közlekedő gépjárművel, amelynek 40 éves sofőrje életét vesztette.

A miniszterelnök rendkívüli sajtótájékoztatóján elmondta: felhatalmazta az államtitkárt a védelmi miniszteri feladatok ellátására, és egyúttal kifejezte őszinte részvétét a miniszter autójával összeütköző gépjármű életét vesztett sofőrje családjának.

Krunoslav Sego, az eszéki kórház igazgatóhelyettese a sajtónak úgy nyilatkozott: 

A MINISZTER KOPONYAÜREGI, MELLKASI, HASI ÉS VÉGTAGSÉRÜLÉSEKET SZENVEDETT.

Jelenleg nem emlékszik a baleset körülményeire. Bár sérülései súlyosak, nincs életveszélyes állapotban. 

fecsego.eu//

Leave a Reply 53 megnézve, 1 alkalommal mai nap |