| Mobile | RSS

Trump megint kínos helyzetbe hozta Orbánt

november 12, 2023 Jabronka István

Trump megint kínos helyzetbe hozta Orbánt

Donald Trump megint kínos helyzetbe hozta Orbánt.

Donald Trump kampányrendezvényt tartott szombaton Claremontban, New Hampshireben. Beszélt az ellene zajló eljárásokról, a katonai politikájáról és a veteránokról, de Magyarország felé is tett egy gyors kitérőt.

„Gyors sztori! Nem baj, ha nagyon eltérek a súgógéptől, ugye?” – kérdezte a közönségét a volt amerikai elnök.

„Magyarország feje, egy nagyon kemény, erős fickó, Orbán Viktor – hallotta már valaki a nevét? –, akit nagyon erősnek tartanak az országán belül és kívül is.”

– kezdődött a gyors sztori a Telex szemléje szerint. Ezután megemlítette, hogy néhány európai országban nem kedvelik Orbánt, mert a saját útját járja, és nem volt hajlandó migránsokat beengedni Magyarországra. Ez persze ebben a formában azért nem igaz.

„Senkinek nem hagyta, hogy megszállják az országát, nulla, nulla , senkinek, szóval nincs nála bűnözés, és nem kell megküzdenie azokkal a problémákkal, amikkel azok az országok szembesültek, amelyek millió és millió embert engedtek be.”

Ezek után kitért arra, hogy Orbán két hete – Trump szerint – mit mondott egy interjúban. Elvileg azt kérezték a miniszterelnöktől, hogy milyen tanácsot adna a 2017 óta nem elnök Barack Obamának, mert a világ összeomlani látszik.

„Azt mondta, hogy »nagyon egyszerű: azonnal le kéne mondania, és Trump elnököt kéne a helyére ültetni, aki békében tartotta a világot, és nem csak az Egyesült Államokról beszélek«.”

Nem ez az első eset, hogy Trump kisebb-nagyobb tévedésekbe esik, amikor Magyarországról vagy Orbán Viktorról van szó. Nemrég azt mondta, hogy a miniszterelnök Törökország erőskezű vezetője, pár nappal később pedig azt, hogy Magyarországnak van közös határa Oroszországgal.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

fecsego.eu//

Leave a Reply 61 megnézve, 1 alkalommal mai nap |