| Mobile | RSS

EGYSZERŰEN DÖBBENETES MI VÁR 2024-BEN A MAGYAR FOCIVÁLOGATOTTRA

LANTOS GÁBOR2023.11.17. 17:02

December 2-án délután rendezik meg a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság sorsolását, addig lehet tehát izgulni, hogy milyen csoportba kerül Magyarország. Marco Rossi csapata sorozatban harmadszor jutott ki a foci Eb-re, a kijutás most sem nélkülözte a drámai pillanatokat, a nagy izgalmakat. A magyarok minden bizonnyal a második kalapból várják majd a sorsolást, ez pedig azt jelenti, hogy egy sztárcsapatot biztosan megkapunk a csoportunkban.Meddig juthat el a 2024-es labdarúgó Eb-n Magyarország

 • Bejut a 16 közé
 • Negyeddöntős lesz
 • Nem éli túl a csoportkört

SZAVAZOKSZAVAZÁS ÁLLÁSA

Bár nincs még vége az Eb-selejtezőknek, mégis nagy öröm kimondani, hogyMagyarország alanyi jogon, egyenes ágon jutott ki a 2024-es kontinensbajnokságra.Először érdemes áttekinteni, mi a helyzet a mi selejtezőcsoportunkban.

Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitányaFOTÓ: CSUDAI SÁNDOR – ORIGO

NEM GÁLAMECCS LESZ VASÁRNAP

Az utolsó fordulóban a szerbek hazai pályán játszanak Bulgáriával, Magyarország pedig – 63 ezer néző előtt – a Puskás Arénában lép pályára Montenegró ellen. A bolgárok és a litvánok semmiképpem sem juthatnak tovább, Magyarország semmiképpen sem eshet ki.A másik továbbjutó helyért verseng tehát Szerbia és Montenegró.A montenegrói csapat csak abban az esetben lehet Eb-résztvevő, ha Szerbia otthon kikapnak a bolgároktól, a magyarok pedig vereséget szenvednek Montenegró ellen. Ennek azért kicsi a valószínűsége, éppen ezért a csoportból a legnagyobb esélye a magyarok mellett a szerbek továbbjutásának van.

A monetengrói csapat elleni vasárnapi Eb-selejtező hatalmas téttel bír. Amennyiben ugyanis a magyar csapat megszerzi a csoport első helyét, akkor biztosan a második kalapba kerül, ellenkező esetben ez egyáltalán nem garantálható.

HELYZETJELENTÉS

Lássuk akkor most a többi csoportot, mi ott a helyzet!

 • A-csoport: A spanyol és nagy megeleptésre a skót válogatott vitte el a két egyenesági kijutó helyet. Norvégia – Erling Haaland csapata – alanyi jogon biztosan nem lesz Eb-résztvevő.
 • B-csoport: Itt a francia csapat már biztos kijutó, a másik helyért Hollandia és Görögország csatázik.
 • C-csoport: Az angolok már csoportelsőként kijutottak, a második helyért az ukránok és az olaszok futnak versenyt.
 • D-csoport: Törökország kijutott, Wales és Horvátország meccsel a másik kijutó helyért.
 • E-csoport: Itt a legnagyobb a káosz. Négy csapat is kijuthat még: Albánia, Csehország, Lengyelország és Moldova is.
 • F-csoport: Ausztria és Belgium vitte el a két kijutó helyet, Svédország hoppon maradt.
 • H-csoport: Szlovénia és Dánia jó eséllyel pályázik az Eb-re, de Kazahsztán is versenyben van még.
 • I-csoport: Svájc és Románia versenyeznek az Eb-részvételért, de Izraelt sem lehet még leírni.
 • J-csoport: Portugália és Szlovákia már kijutott az Európa-bajnokságra.

Ez tehát a helyzet a csoportokban, a hét végén zárulnak le a selejtezők, de a pótselejtezőket csak 2024 márciusában rendezik majd meg.

EURO 2024 – Projected pots:

– Slovakia are 11th nation that secured spot at EURO 2024, and they are now up to Pot 3

– Czechia are now down to Pot 4, but still with good chances to reach Pot 3

– Even before tonight, Portugal already secured place in Pot 1 pic.twitter.com/VFhGuYBOFB— Football Rankings (@FootRankings) November 16, 2023

Ennek ellenére az Eb-sorsolást már idén december 2-án megejtik, mégpedig 18.00-tól Hamburgban.

MAGYARORSZÁG A MÁSODIK KALAPBAN?

A sorsolás előtti kiemelés még nem ismert. Annyit lehet tudni, hogy a rendező Németország az első kalapba kerül és mindenképpen az A-csoportban játszik az Eb-n.

Marco Rossi csapata a második kalapból várhatja az Eb-sorsolástFORRÁS: MTI/ILLYÉS TIBOR

A magyar válogatottnak sokáig esélye volt arra, hogy az első kalapba kerüljön, de Csányi Sándor, az MLSZ elnöke Szófiában a Nemzeti Sport kérdésére azt mondta, hogy ennek a lehetősége azzal elszállt, hogy Litvánia ellen idegenben nem tudtunk győzni. Végül is a második kalapos besorlás is remek lenne, ez azt is jelenti, hogy az első kalapból mindenképpen kapunk egy nagyon jó csapatot. De ehhez meg kell szerezni az Eb-selejtezően az 1. helyet.

MIT TUDUNK AZ EB-RŐL?

A tornát 2024. június 14. és július 14. között rendezik meg Németországban. 2016 után (akkor Franciaország volt a házigazda) most ismét egy egyországos rendezés következik tehát. Németország harmadik alkalommal rendez Eb-t,a címvédő most az olasz válogatott.

Az Eb-meccseket jól ismert helyszíneken rendezik meg. Ezek a következők lesznek:

 • München – Allianz Aréna
 • Berlin – Olimpiai Stadion
 • Dortmund – Signal Iduna Park
 • Stuttgart – MHP Aréna
 • Gelsenkirchen – Schalke Aréna
 • Frankfurt – Deutsche Bank Park
 • Hamburg – Volksparkstadion
 • Düsseldorf – Merkur Spiel Aréna
 • Lipcse – Red Bull Aréna
 • Köln – Rhein Energie Stadion

A magyarok számára a legközelebbi helyszíni a müncheni (a 2021-es Eb-n itt játszottunk a németekkel döntetlent), a legtávolabbi pedig Hamburg.

2021-ben már összecsapott egymással az Eb-n a magyar és a német válogatott MünchenbenFORRÁS: GETTY IMAGES/SOCCRATES IMAGES B.V./LAURENS LINDHOUT

A nyitómérkőzést az A-csoportban a németek 2024. június 14-én 21 órakor játsszák le Münchenben. A döntőre július 14-én kerül sor Berlinben. A két elődöntőt München és Dortmund rendezi majd meg.

MI VÁR MÉG A MAGYAROKRA 2024-BEN?

Nagyon fontos dátum 2024. február 8. Ezen a napon Párizsban rendezik meg a Nemztek Ligája sorozat sorsolását.Itt a magyar csapat az A-osztályban szerepel,hiszen a legutóbbi sorozatban az olaszok, a németek és az angolok mellett játszottunk a legfelső osztályban és nem estünk ki onnan. A csoportmeccseket 2024. szeptember és november 19. között lezavarják. A Nemzetek Ligája végküzdelmeire 2025 márciusában kerül sor, de ekkor már zajlnak majd a 2026-os vb-selejtezői is Európában.

Az A-osztályban a magyarok mellett a következő csapatok szerepelnek: Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Hollandia, Dánia, Portugália, Belgium, Svájc, Németország, Lengyelország, Franciaország, Izrael, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Skócia. 

Ebben a rangsorban Magyarország a 8. helyen áll, így aligha jöhet össze egy olyan halálcsoport az NL-ben, mint a legutóbbi kiírásban volt. 

Egy emlékezetes meccs a Nemzetek Ligájából az angolok ellenFORRÁS: THE FA VIA GETTY IMAGES/MICHAEL REGAN/MICHAEL REGAN

A Nemzetek Ligája jó szereplés azért is nagyon fontos a magyar csapatnak, mert az itteni eredmények beleszámítanak a 2026-os vb-selejtezőkbe, azaz az NL-ből át el lehet jutni a pótselejtező mezőnyébe.

A VÉGSŐ CÉL A 2026-OS VILÁGBAJNOKSÁG

Nem kell mondani, mennyire várja már az egész ország, hogy a magyar labdarúgó-válogatott kijusson a sportág legnagyobb eseményére, a világbajnokságra.A következő vb-t 2026-ban Mexikóban, Kanadában és az Egyesült Államokban rendezik meg.Európából 16 csapat juthat ki, ebbe kellene bekerülnie a magyaroknak. Ezért végképp nem mindegy, hogy a vb-selejtező sorsolásra melyik kalapból vág neki a magyar csapat. Kijut-e a 2026-os világbajnokságra a magyar válogatott?

 • Igen
 • Nem

SZAVAZOKSZAVAZÁS ÁLLÁSA

fecaego.eu//

Leave a Reply 115 megnézve, 1 alkalommal mai nap |