| Mobile | RSS

Újabb nyugdíjemelésről egyeztet a kormány: ennyi pluszpénzt kaphatnak az idősek

Újabb nyugdíjemelésről egyeztet a kormány: ennyi pluszpénzt kaphatnak az idősek

Pénzcentrum • 2023. november 16. 13:32

A Pénzügyminisztérium a kormány honlapján tette közzé társadalmi egyeztetésre a januári nyugdíjemelés mértékére vonatkozó javaslatát.

Varga Mihály pénzügyminiszter már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy 6 százalékos nyugdíjemelést terveznek januárban. Az erről szóló rendelet tervezetét azóta a kormány honlapján tették közzé társadalmi egyeztetésre.

A véleményeket november 24-ig várják, ugyanakkor a Pénzügyminisztérium is emlékeztet rá, hogy a 6 százalékos emelés törvényben rögzített – a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény értelmében minden év januárban a költségvetési törvényben meghatározott várható fogyasztói árnövekedésnek megfelelő mértékben kell emelni a nyugdíjakat. A 2024. évi költségvetésről szóló törvény pedig az említett 6 százalékkal számol.EZ IS ÉRDEKELHETNyakunkon a nyugdíjkatasztrófa: lassan nem lesz, aki eltartsa az idős magyarokat?Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése és várakozása szerint 2050 körül a 65 éves és afeletti lakosság aránya először fogja meghaladni a 25 év alattiakét Európában.

fecsego.eu//

Leave a Reply 65 megnézve, 2 alkalommal mai nap |