| Mobile | RSS

Alföldi Róbert nem ismeri a saját országát: szerinte hazánkban a nácikat nem tiltják be, a melegeket pedig üldözik

HARANGOZÓ ÉVA2023-11-20

Megdöbbentő párhuzamot vélt felfedezni Alföldi Róbert rendező L. Simon László elbocsátása és a II. világháború alatti zsidóüldözések között. Szerinte “ez egy olyan ország, ahol a melegeket befóliázzák, betiltják, a nácikat meg nem.” A folyamatosan a tolerancia példájaként feltüntetett Nyugat-Európát most nem említette, ahol ugyebár egyre több antiszemita tüntetést tartanak. Vajon a hazai zsidóság is úgy gondolja, hogy Magyarországon tobzódhatnak a nácik? Alföldi Róbertnek mindenesetre javaslunk egy nyugat-európai no-go zóna körutat, sok sikert kívánunk hozzá!

Mint arról portálunk is beszámolt, november elején Csák János kulturális és innovációs miniszter közölte L. Simon Lászlóval, hogy azonnali hatállyal megszünteti munkaviszonyát a Magyar Nemzeti Múzeum éléről. Az indoklás szerint a főigazgató olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette. Az ügy előzménye az lehet, hogy L. Simon László tréfásan megköszönte Dúró Dórának, a Mi Hazánk elnökhelyettesének, hogy nagyon jó reklámot csinált a múzeumnak és a World Press Photo kiállításnak a legutóbbi akciójával. Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese törvényességi felügyeleti eljárás lefolytatását kérte Csák János minisztertől a Nemzeti Múzeumban megtekinthető Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás tartalma miatt, ugyanis az állítása szerint sérti a gyermekvédelmi törvényt, mert a kiállítás egyik fotósorozata LMBTQ-embereket ábrázol, ezért kezdeményezték, hogy 18 éven aluliak ne látogathassák a kiállítást.

Az esetre a Rtl.hu-nak Alföldi Róbert úgy reagált:

Egyrészt a Laci megszavazta ezt a törvényt. Másrészt nagyon nagy hírünk lett a világban. Sikerült jó PR-t csinálni Magyarországnak. Ezek a dolgok, maga a törvény is, meg ahogy most így az embereket hergelik, nagyon rossz időket idéznek. Mondhatunk kommunista időket, de mondhatunk nagyon durván náci időket. Némileg provokatívan azt tudom mondani, hogy várom, mikor szednek össze minket, és mit kell majd viselni.

Magyarország a legbiztonságosabb hely a zsidó közösség számára, szemben több nyugati országgal. Orbán Viktor miniszterelnök pár héttel ezelőtt nyomatékosította, hogy  Magyarországon nem lesz szimpátiatüntetés a Hamász terrorszervezet mellett és hazánk kiáll Izrael mellett. Ellenben Nyugat-Európa több országaiban folyamatosak az antiszemita tüntetések: például Nagy-Britanniában, ahol többek között „minden zsidót el kellene gázosítani” és hasonló mondatokat skandálva vonulnak fel a szigetországban.

Magyarország a normalitás talaján áll, ennek fényében különösen aljas a rendező megnyilvánulása, amikor arról beszél, hogy “ez egy olyan ország, ahol a melegeket befóliázzák, betiltják, a nácikat meg nem”

Forrás: Rtl.hu, Facebook hoz

fecsego.eu/pesti srácok

Leave a Reply 65 megnézve, 1 alkalommal mai nap |