| Mobile | RSS

Ballisztikus rakétát lőhettek ki Izraelre, úgy néz ki, telibe találták Biranitot

Ballisztikus rakétát lőhettek ki Izraelre, úgy néz ki, telibe találták Biranitot

Portfolio2023. november 20. 14:13

Több közel-keleti forrás is jelentette, hogy Libanonból rakétát lőttek ki ma reggel Biranitra, Izrael egyik északi katonai bázisára. A rakéta becsapódott a bázis területén, nem sikerült elfogni, áldozatokról nincs hír, de a támaszponton tűz ütött ki.

Ma reggel rakétát lőtt ki a Hezbollah Izrael Biranit katonai támaszpontjára, a Times of Israel szerint a bázison robbanás történt, majd tűz ütött ki. Az IDF jelentése szerint személyi sérülés nem történt, csak anyagi kár keletkezett.

Arról, hogy pontosan mivel lőtt a Hezbollah, eltérnek a források. A török Anadolu hírügynökség szerint egy páncéltörő rakétával lőttek át a határon, melyre válaszul az IDF támadást indított Libanon déli része ellen.

A libanoni Al-Majadín és az iráni Mehr hírügynökségek szerint azonban Burkan típusú rövid hatótávolságú ballisztikus rakétákkal lőtt a Hezbollah. Az Al-Majadín szerint 4, a Mehr szerint kettő rakétát lőtt ki a libanoni fegyveres szervezet.

A támadásról megjelenő felvételek alapján a kár igencsak komolynak tűnik: meglepő lenne, ha egyetlen páncéltörő rakéta ekkora pusztítást tudott volna okozni, hacsak nem egy lőszerraktárat vagy üzemanyag-depót találtak vele telibe.

Biranit egy kilométerre a libanoni határról, egy volt kibuc területén. A támaszpont most a 91-es számú izraeli Galilea hadosztály főhadiszállása.KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK2023. 11. 20.

Geopolitikai huzavona alakult ki az Eurofighter Typhoonok körül, nehéz döntés elé került a német kormány

2023. 11. 20.

Videó: súlyos hibát követtek el az izraeli harckocsizók, csúnyán kihasználta a Hamász

2023. 11. 20.

Lefoglaltak egy hajót a Vörös-tengeren – Máris ugrik a gázár!

2023. 11. 20.

Bizonyítékokat mutatott be Izrael: tényleg katonai bázisnak használta a Hamász a gázai kórházat

Címlapkép forrása: Sobhan Farajvan/Pacific Press/LightRocket via Getty Images. A címlapkép illusztráció, nem egy Burkan, hanem iráni rakéták láthatók rajta Teheránban.

fecsego.eu

Leave a Reply 205 megnézve, 1 alkalommal mai nap |