< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, White House / Blog article: Megszólalt a kormány a december 24-i munkaszüneti napról

| Mobile | RSS

Megszólalt a kormány a december 24-i munkaszüneti napról

Megszólalt a kormány a december 24-i munkaszüneti napról

Portfolio2023. november 20. 22:24

Az elmúlt hetekben ismét egyre többször előkerült a december 24. esetleges munkaszüneti nappá nyilvánítása, ami egyúttal a boltok általános zárva tartását is jelentené. Ezúttal a parlamenti ülésen is felmerült az ügy.

Mikor lesz december 24-e munkaszüneti nap? – hangzott el a kérdés a parlamentben a kormány felé. Mindez azok után, hogy az elmúlt napokban többször is előkerült a decemberi 24-i általános boltzár ügye, voltak kiskereskedelmi láncok, amelyek már léptek is.

Balassa Péter, az ellenzéki Jobbik politikusa azt mondta: a Jobbik már tíz éve szorgalmazza, hogy legyen munkaszüneti nap a szenteste. Ismertetése szerint több európai országban munkaszüneti nap szenteste, és a közvélemény-kutatások szerint a magyarok 64-83 százaléka támogatná, hogy az legyen.    

Szerinte értékválasztásról van szó, egy magát kereszténynek és konzervatívnak valló kormánynak támogatni kellene ezt.    

Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában hangsúlyozta: mindenszentek napját 2000-ben a Fidesz, nagypénteket 2017-ben a Fidesz-KDNP kezdeményezésére nyilvánították munkaszüneti nappá.    

Magyarországon tizenegy munkaszüneti nap van – mondta az MTI beszámolója szerint, hozzátéve, hogy

számuk további növelését a gazdaság teherbíróképessége szempontjából is alaposan vizsgálni kell.

Címlapkép forrása: Getty Images

fecsego.eu//

Leave a Reply 49 megnézve, 3 alkalommal mai nap |