| Mobile | RSS

Oroszország-India-hadsereg Orosz-indiai flottagyakorlat zajlik a Bengáli-öbölben

Oroszország-India-hadsereg
Orosz-indiai flottagyakorlat zajlik a Bengáli-öbölben

    Moszkva, 2023. november 21., kedd (MTI) – Közös hadgyakorlatot tart a Bengáli-öbölben az orosz Csendes-óceáni Flotta és az indiai haditengerészet – közölte kedden az orosz védelmi minisztérium.

    A gyakorlaton orosz részről az Admiral Tribuc nagy tengeralattjáró-elhárító hajó és a Pecsenga közepes tengeri tanker vesz részt, amely hétfőn futott be Visákhapatnam kikötőjébe. Indiai részről a manőverekbe a Ranvidzsaj rombolót és a Kiltan korvettet, valamint repülőgépeket és helikoptereket vontak be.
    A tájékoztatás szerint a kétnapos gyakorlat célja Oroszország és India haditengerészeti együttműködésének átfogó fejlesztése és erősítése, a globális fenyegetések közös elhárítása és a polgári hajózás biztonságának biztosítása az ázsiai-csendes-óceáni térségben.
    A két ország tengerészei közös manőverezést hajtanak végre különböző alakzatokban, légvédelmi és kommunikációs gyakorlatot tartanak. A tervek szerint gyakorolják a készletek menet közben történő feltöltését és a fedélzeti helikopterek együttes használatát.


MTI /Fecsegő.eu

Leave a Reply 51 megnézve, 1 alkalommal mai nap |