| Mobile | RSS

Irán elősegítette a thaiföldi túszok kiszabadulását

AKTUÁLISSzijjártó: Csak akkor tudnak a magyar túszokról információval szolgálni, amikor az semmilyen módon nem fenyegeti a biztonságukat

MTI2023.11.25. 14:39

Főoldal / Külföld

Irán hozzájárult a Gázában fogva tartott tíz thaiföldi túsz szabadulásához azzal, hogy a thaiföldi külügyminisztérium és a parlamenti elnök kérésére átadta a gázai övezetet irányító Hamász iszlamista szervezetnek a túszok névsorát – közölte a bangkoki iráni nagykövetség a közösségi médiában.

„A Hamász elfogadta a kérést, és tíz thaiföldi túszt szabadon engedett a tűzszünet bejelentése után” – írták a közleményben. A thaiföldi külügyminisztérium szóvivője elmondta a Reutersnek, hogy „eljuttatták a névsort mindenkinek”, beleértve Katart, Egyiptomot, Izraelt és Iránt.

Különböző szereplők különböző befolyással vannak a Hamászra” – fogalmazott a szóvivő. Októberben thaiföldi muzulmán politikusok egy csoportja Teheránba utazott, és ott találkozott a Hamász vezető tisztségviselőivel.

Kapcsolódó tartalom

Izrael újabb segélyszállítmányt engedett be GázábaA vörös félhold szervezet közlése szerint a pénteki 196 kamion után szombaton további száz, élelmiszert és gyógyszert szállító jármű lépte át a rafahi ellenőrző pontot Gázába.

Bahiddha-nukara Parnpree thaiföldi külügyminiszter szintén tárgyalt magas rangú tisztségviselőkkel Kairóban és Dohában a thai túszok szabadon engedéséről. Mintegy 30 ezer thaiföldi állampolgár dolgozik Izraelben, ahol ők alkotják az egyik legnagyobb külföldi munkavállalói csoportot.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/EPA/Alaa Badarneh)

fecsego.eu/híradó.hu

Leave a Reply 85 megnézve, 1 alkalommal mai nap |