< Böngészés > Főoldal / Az Európai Unió birósága, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: Sz. Bíró Zoltán: Már jó ideje az a benyomásom, hogy Orbán Viktor Oroszország vonatkozásában elveszítette a politikai autonómiáját

| Mobile | RSS

Sz. Bíró Zoltán: Már jó ideje az a benyomásom, hogy Orbán Viktor Oroszország vonatkozásában elveszítette a politikai autonómiáját

Ha Orbán Viktor békét szeretne, miért nem követeli az orosz agresszió megszüntetését? – firtatta a Népszavának adott videóinterjújában az Oroszország-szakértő. 

Szerző
Árpási Bence

Publikálva:2023.10.11. 16:30

Sz. Bíró Zoltán: Már jó ideje az a benyomásom, hogy Orbán Viktor Oroszország vonatkozásában elveszítette a politikai autonómiáját
Fotó:Zagyi Tibor| Forrás:

Nem tudja, mivel tartja sakkban Vlagyimir Putyin Orbán Viktort, de érthető, ha felmerül ennek gyanúja, mivel irracionális a magyar kabinet viselkedése a háború kitörése óta. A miniszterelnök időnként nagyon furcsa dolgokat nyilatkozik a háború kapcsán. Elég arra az eszmefuttatására gondolnunk, mely szerint az orosz–ukrán konfliktus a szlávok belső háborúja. Elhangzott olyan mondat is tőle, hogy most már mindegy, hogy ki kezdte, csak legyen vége – monda Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő.

Szerintem egy agresszív háború esetén egyáltalán nem mindegy, se politikailag, se jogilag, se erkölcsileg, hogy ki kezdte – vélekedett, egyúttal feltette a költői kérdést, hogy ha ugyanez Magyarországgal történne, ugyanez lenne-e Orbán Viktor álláspontja.

Részlet a videóinterjúból:

A békepárti szólamok kapcsán Sz. Bíró Zoltán megjegyezte, nem lehetne annál üdvösebb helyzetet teremteni egy agresszor számára, mint hogy miután erővel elfoglal területeket, nincs más dolga, mint tárgyalni. Sz. Bíró Zoltán kifejtette, az ukránok joga eldönteni, meddig szeretnének harcolni. A háború menete pedig nem a magyar kormány elvárásainak és elképzeléseinek megfelelően fog alakulni. – Mi kívülállóként a töredékét nem szenvedjük el annak, amit Ukrajnában milliók elszenvedtek az elmúlt másfél évben – fűzte hozzá a történész.

Ez derül ki videónterjúnkból még:

Mit hozott Magyarországnak gazdaságilag az oroszokkal való jó viszony fenntartása?

Miért politikai kérdés az energiafüggőség, és nem fizikai, ahogyan azt Szijjártó Péter előszeretettel hangoztatja?

Milyen megfontolások miatt került bele a hírhedt orosz tankönyvbe az 1956-os hősöket lefasisztázó rész?

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk a mobil Népszava cikke. A cikk folytatódik, a mobil Népszava alkalmazásban olvasható.

A mobil Népszava díja havi előfizetéssel 2 000 Ft. Ha a cikkre kíváncsi, annak díja 200 Forint, amelynek ellenében 24 órára hozzáférést kap a mobil Népszava teljes tartalmához.

Ha rendelkezik előfizetéssel, kattintson az olvasás a mobil Népszaván gombra. Ha szeretne előfizetni, az előfizetés gombra kattintva könnyen és gyorsan csatlakozhat előfizetőink táborához.

ELŐFIZETÉS  OLVASÁS A MOBIL NÉPSZAVÁN

„Leköpöm az újságot, ha holnap azt meri írni, hogy fasiszta csőcselék tüntetett!”

fecsego.eu/Népszava.hu

Leave a Reply 74 megnézve, 1 alkalommal mai nap |