| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD VÁRMEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG Nem buszra, hanem áldozatra vártak – vádemelés (videóval)

FeladóDr. Saághy Flóra <Saaghy.Flora@mku.hu>
CímzettDr. Saághy Flóra <Saaghy.Flora@mku.hu>
DátumMa 08:08

CSONGRÁD-CSANÁD VÁRMEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

6720 Szeged, Stefánia sétány 10. | 6701 Szeged, Pf.: 432.

Telefon: (62) 622-651, (62) 622-680 | Fax: (62) 622-689

E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Nem buszra, hanem áldozatra vártak – vádemelés (videóval)

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két litván férfival szemben, akik idén januárban kiraboltak egy személyt a szegedi buszpályaudvaron.

A vádirat szerint a vádlottak korábban embercsempészés miatt voltak letartóztatásban, melyből elsőfokú ítéletüket követően szabadultak, és mindketten Litvániában végrehajtandó bűnügyi felügyeletbe kerültek. A hatóságok előírták számukra, hogy 72 órán belül hagyják el az országot és jelentkezzenek a litván hatóságoknál.

A két vádlott azonban ennek nem tett eleget, hanem 2023. január 29-én, az éjjeli órákban a buszpályaudvaron kifigyeltek egy férfit, aki egy pénzköteget tartott magánál. A sértettet közrefogták, majd erőszakkal a váróterem kijárata felé rángatták, és a padlóra szorították, s közben elvették tőle 40.000 ezer forintját. Tettüket követően sietve elhagyták a helyszínt.

A két elkövetőt a nyomozó hatóság még aznap a közelben, egy dohánybolt előtt elfogta, ekkorra azonban már csak az összeg felét találták meg náluk.

A járási ügyészség a vádlottakat társtettességben elkövetett rablás bűntettével vádolja.

A vádemeléskor a velük szemben embercsempészés miatt időközben jogerősen kiszabott börtönbüntetésüket töltő elkövetők bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Az esetet biztonsági kamera rögzítette, melynek felvétele itt tekinthető meg:

https://ugyeszseg.hu/nem-buszra-hanem-aldozatra-vartak-videoval-a-csongrad-csanad-varmegyei-fougyeszseg-sajtokozlemenye/

Szeged, 2023. november 29.

           Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség

Leave a Reply 90 megnézve, 1 alkalommal mai nap |