| Mobile | RSS

Itt a legújabb brüsszeli mesterterv: újraírnák a vidéki Magyarország összetételét

Itt a legújabb brüsszeli mesterterv: újraírnák a vidéki Magyarország összetételét

Pénzcentrum • 2023. november 28. 08:16

A virágzó vidéki területek kulcsfontosságúak az Európai Unió jövője szempontjából – írja a Régiók Európai Bizottsága tájékoztatója alapján a HelloVidék. Ezért minden uniós politikában érdemes lenne figyelembe venni a vidéki területek igényeit.

A virágzó vidéki területek kulcsfontosságúak az Európai Unió jövője szempontjából. Ezt a Régiók Európai Bizottsága (CoR) hangsúlyozta a HelloVidéknek eljuttatott sajtóanyagában, amelyben felhívta a figyelmet az úgynevezett Logroño-nyilatkozatra. Ahogy emlékeztettek, utóbbi dokumentum arra szólít fel, hogy minden uniós politikában vegyék figyelembe a vidéki területek igényeit, és különítsenek el uniós forrásokat a vidéki területeken megvalósuló projektekre.

Európa helyi és regionális vezetői figyelmeztettek: az Európai Unió (EU) hosszú távú fenntartható fejlődése nem valósítható meg erős és fenntartható vidéki területek, valamint a vidéki közösségeknek az európai projektbe való teljes integrációja nélkül.

HelloVidék felidézte: a Régiók Európai Bizottsága (CoR) elnökségének legutóbbi, a spanyolországi Logroñóban tartott ülésén elfogadott nyilatkozat hangsúlyozta, hogy valamennyi uniós szakpolitikának figyelembe kell vennie a vidéki területek érvényesülését, ezek vonzerejének növelését és a vidéki lakosság életminőségének védelmét.

Kiemelték: a vidéki területeknek célzott támogatásra van szükségük az éghajlati válsághoz és a zöld átmenethez való alkalmazkodáshoz.

Ahogy arra a szakemberek rámutattak, az Európai Unió vidéki területei hosszú távú, rendszerszintű kihívásokkal küzdenek, többek között az elnéptelenedéssel, a munkaerő csökkenésével, az alapvető szolgáltatások hiányával, valamint a zöld és digitális átmenetre való gyors reagáláshoz szükséges beruházások elégtelenségével. A „Virágzó és élettel teli vidéki területek fejlődésének biztosítása” című Logroño-nyilatkozat elfogadásával a helyi és regionális vezetők arra ösztönzik az Európai Unió intézményeit, hogy teljes mértékben vonják be és támogassák a vidéki területeket az európai projekt sikere érdekében.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Minden negyedik ember Európa vidéki részein él, amelyek az unió teljes területének mintegy 75 százalékát teszik ki. Ezek a régiók alapvető fontosságúak az Európai Unió hosszú távú fenntartható fejlődése, valamint társadalmi és területi kohéziója szempontjából, de az elnéptelenedés és az éghajlati válság veszélybe sodorhatja a jövőjüket. A célzottabb, különösen a zöld és a digitális átmenetre vonatkozó szakpolitikákkal azonban ezek a vidéki területek is rendelkezhetnének azokkal az eszközökkel, amelyekkel biztosítani tudják a minőségi munkahelyekhez, egészségügyi és oktatási szolgáltatásokhoz való hozzáférést, és vonzóvá tehetik azokat fiataloknak. A Logroño-nyilatkozattal a Régiók Európai Bizottsága egyértelmű üzenetet küldött: úgy gondoljuk, hogy a fenntartható jövő elérése érdekében az Európai Uniónak olyan, erős vidéki térségekre van szüksége, amelyek teljes mértékben részt vesznek az európai projektben

– hangsúlyozta az elnökségi ülésen Vasco Alves Cordeiro, a Régiók Európai Bizottságának elnöke.

Amennyiben szeretnél többet megtudni arról, hogy az Európai Unió vidéki területei milyen hosszú távú, rendszerszintű kihívásokkal küzdenek és arra milyen megoldásokat kínál a CoR, akkor kattints a HelloVidék cikkére!Címkék:

fecsego.eu//

Leave a Reply 84 megnézve, 1 alkalommal mai nap |