| Mobile | RSS

Sajtóközlemény – Disney bejelentés – A sógun

FeladóBak, Anita -ND <Anita.Bak.-ND@disney.com>
DátumMa 15:58

A VÁRVA VÁRT ÚJ, SAJÁT GYÁRTÁSÚ FX SOROZAT, „A SÓGUN”

PREMIERJE FEBRUÁR 27-ÉN LESZ, KIZÁRÓLAG A DISNEY+-ON

A person riding a horse with a sword

Description automatically generated

10 részes minisorozat James Clavell bestseller regényének adaptációja

A sorozatot Rachel Kondo és Justin Marks készítette, a producer Hiroyuki Sanada, a főszereplők Cosmo Jarvis és Anna Sawai

Budapest, 2023. november 29.: A James Clavell bestseller könyve alapján készült FX- „A sógun” itthon kizárólag a Disney+-on lesz elérhető 2024. február 27-től. A 10 részes minisorozatot Rachel Kondo és Justin Marks készítette, melyben olyan sztárok és producerek szerepelnek, mint Hiroyuki Sanada, Cosmo Jarvis and Anna Sawai, számos más kiemelkedő japán színész társaságában.

A hatalmas érdeklődéssel várt sorozat, „A sógun” Amerikában a Hulu-n és az FX csatornáin, Latin-Amerikában a Star+, más országokban pedig – beleértve Magyarországot is – a Disney+-on lesz elérhető február 27-től. A sorozat összesen 10 epizódból áll, a premier napján az első két epizód lesz elérhető, melyeket hetente követnek az új részek majd.

Az FX-től, „A sógun”, James Clavell bestseller regényének adaptációja, amelyet Rachel Kondo és Justin Marks közösen alkottak. A minisorozat az 1600-as évek Japánjában játszódik, éppen az évszázadot meghatározó polgárháború hajnalán. A sorozat producere Hiroyuki Sanada játssza Lord Yoshii Toranaga szerepét, aki az életéért küzd, hiszen ellenségei a régensek tanácsában fognak össze ellene. Az egyik nap egy rejtélyes európai hajó érkezik egy halászfaluba, amelyen John Blackthorne (Cosmo Jarvis) is szolgálBlackthorne pedig olyan titkokat hoz magával Európából Japánba, amelyek segíthetnek Toranagának elérni a célját, és Blackthorne saját ellenségeinek, a jezsuita papoknak és a portugál kereskedőknek a hatalmas befolyását megsemmisíteni. Toranaga és Blackthorne sorsa elválaszthatatlanul összefonódik a tolmáccsal, Toda Marikóval (Anna Sawai), egy titokzatos keresztény nemesasszonnyal, aki egy kegyvesztett család utolsó sarja. Miközben Marikó az urát szolgálja a feszült politikai helyzetben, össze kell egyeztetnie Blackthorne-nal való újdonsült kapcsolatát és a hite iránti elkötelezettségét is.

A sorozatban egy, amerikai produkcióban korábban még soha nem látott, magasan jegyzett, elismert japán színészgárda szerepel. Köztük Tadanobu Asano, mint Kashigi Yabushige, egy közismert áruló és Toranaga közeli szövetségese; Hiroto Kanai mint Kashigi Omi, annak a halászfalunak a fiatal vezetője, ahol Blackthorne hajóját megtalálták; Takehiro Hira mint Ishido Kazunari, egy nagyhatalmú köztisztviselő, aki Toranaga legfőbb riválisa; Moeka Hoshi mint Usami Fuji, egy özvegyasszony, akinek új célt kell találnia uralkodójának harca közepette; Tokuma Nishioka mint Toda Hiromatsu, Toranaga megbízható tábornoka és legközelebbi barátja; Shinnosuke Abe mint Toda Hirokatsu (Buntaro), Mariko féltékeny férje; Yuki Kura, mint Kiku, a művészetéről híres kurtizán, akit Japán-szerte ismernek; és Fumi Nikaido mint Ochiba no Kata, az örökös sokak által tisztelt anyja, aki semmitől sem riad vissza, hogy véget vessen Toranaga életének és egyben a fia hatalmát fenyegető veszélynek.

Az FX „A sógun”-t Rachel Kondo és Justin Marks készítette, Marks a sorozat showrunnere és executive producere. Michaela Clavell, Edward L. McDonnell, Michael De Luca és Kondo szintén executive producerek voltak. Hiroyuki Sanada pedig producerként működik közre. A sorozat producere az FX Productions.

Magyar nyelvű előzetes a Disney+ Facebook oldalán: @DisneyPlusHU

Angol nyelvű előzeteshttps://www.youtube.com/watch?v=yAN5uspO_hk

Facebook@DisneyPlusHU

További információ a Disney közép- és kelet-európai tevékenységeiről a LinkedIn oldalon található.

Bak Anita

PR Supervisor Media

Disney+, National Geographic csatorna, Disney Csatorna

HUNGARY

The Walt Disney Company (Hungary) Kft.
Soroksári street 44/A. 2nd floor
H-1095 Budapest, Hungary

fecsego.eu//

Leave a Reply 122 megnézve, 1 alkalommal mai nap |