| Mobile | RSS

Bűncselekmény-hamisítás Csaknem kilencszáz pár hamis lábellit foglalt le a NAV a nyíregyházi piacon

Bűncselekmény-hamisítás
Csaknem kilencszáz pár hamis lábellit foglalt le a NAV a nyíregyházi piacon

    Nyíregyháza, 2023. december 6., szerda (MTI) – A nyíregyházi piacon 862 pár hamis márkájú lábbelit – köztük sportcipőket, papucsokat és bakancsokat – foglaltak le a pénzügyőrök – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán a Facebook-oldalán.

    A közlemény szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei vásáron egy távol-keleti árus standjára figyeltek fel, akinek a pultján kiterített és beárazott termékek csupán “fedőáruk” voltak.
    Az asztal mögött és alatt elrejtett árukat a világmárkák jogosulti képviselői is megvizsgálták, és megállapították, hogy azok mindegyike hamisítvány, a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hozták forgalomba – írták.
    Miután a pénzügyőrök lefoglalták a hamis árut, iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak – közölték.
    A vámhivatal a bejegyzésében felhívta a figyelmet arra, hogy az ünnepek közeledtével egyre többször bukkannak fel hamis áruk a piacon, és a bőrrel közvetlenül kapcsolatba kerülő anyagok – ruházati cikkek, sminktermékek vagy parfümök – akár veszélyes összetevőket is tartalmazhatnak.
    “A hamis termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert amellett, hogy jelentős károkat okoznak a gazdaság szereplőinek, a vásárlókra nézve egészségügyi és minőségi kockázatot is jelentenek” – olvasható a közleményben.


MTI/fecsego.eu

www.fecsego.eu nemzetközi hirportál az EU,EP,EB média-sajtó partnere
Leave a Reply 82 megnézve, 1 alkalommal mai nap |