< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Az Európai Unió birósága, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Kultúra, Szegedi Törvényszék, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: „Akár a Mikulás szorgos játékkészítő manói is lehetnének azok a fogvatartottak, akik a csengeri börtön építésén dolgoznak”

| Mobile | RSS

„Akár a Mikulás szorgos játékkészítő manói is lehetnének azok a fogvatartottak, akik a csengeri börtön építésén dolgoznak”

A büntetés-végrehajtás munkavállalókat is toboroz az épülő börtönbe.

Szerző
P. L.

Publikálva:2023.12.06. 16:46

„Akár a Mikulás szorgos játékkészítő manói is lehetnének azok a fogvatartottak, akik a csengeri börtön építésén dolgoznak”
Képünk illusztráció| Forrás:Népszava

Az új csengeri börtön építése télen sem áll le! – jelentette be szerkesztőségönkhöz is eljuttatott közleményében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

A közlemény a következőképpen fogalmaz:

„Akár a Mikulás szorgos játékkészítő manói is lehetnének azok a fogvatartottak, aki azon dolgoznak nap mint nap, hogy az ország legmodernebb börtöne jövő őszre megépülhessen!”

A közlemény szerint az építkezésen egy 100 fős fogvatartotti brigád dolgozik, ehhez mintegy 2500 tonna acélt és 22 400 köbméter betont használnak fel. Az ígéret szerint az 1500 darab fűtési-hűtési szabályozó szerelvény mellett, két levegő-víz hőszivattyú, 1300 kilowatt hasznos teljesítménnyel, valamint további két darab, összesen 2400 kilowattos fűtési teljesítményű kazán biztosítja azt, hogy a legkorszerűbb börtön működhessen majd.

A bejelentés keretében egyben munkavállalókat is igyekeznek toborozni: Csengeren a januártól várható körletfelügyelői illetmény eléri a havi nettó 400 ezer forintot, a beruházás a térségben közel 700 új munkahelyet teremt. Az állás betöltéséhez minimum szakmunkás végzettséget várnak el.

fecsego.eu/ népazava.hu

Leave a Reply 82 megnézve, 1 alkalommal mai nap |