| Mobile | RSS

Felettéb különös dolog történt Orbán Ráhel földvásárlása után

mfor.hu

Az állami szervek nem válaszolnak a miértet firtató kérdésekre.

Orbán Ráhel még áprilisban vett két szerződést keretében összesen 94 hektárnyi földet a tokaji borvidéken. Mint a 24.hu kiderítette, sem az állam, sem a helyi gazdák nem éltek elővásárlási jogukkal, így a földhivatal azóta be is jegyezte a miniszterelnök lányának tulajdonjogát.

Ennél is különösebb fejlemény azonban, hogy egy hónappal a szerződéskötés után a szóban forgó ingatlanok egy részének tulajdoni lapjairól törölték is az állam elővásárlási jogát, amelyet egyébként még Semjén Zsolt javaslatára vezettek rá a világörökségi helyszíneken található ingatlanokra 2018-ban.Kapcsolódó cikk

Orbán Ráhel 34 hektár szőlőt vásárolt Tokajban

Orbán Ráhel 34 hektár szőlőt vásárolt Tokajban

Részben ugyanazokat a földeket vásárolná most meg, mint amiket az édesanyja anno egyszer már megszerzett.

Az akkor elfogadott jogszabályokban nem szerepel, hogyan lehet töröltetni ezt a jogot egy ingatlnaról, és a lap által megkérdezett jogász szerint erre nincs is jogszerű mód, és nem is hallott még olyan esetről, amikor ez megtörtént volna. A törlés egyébként főleg akkor jöhet jól a tulajdonosnak, ha tovább akarja értékesíteni ingatlanját, hiszen a vevőnek nem kell tartania az állam közbelépésétől.

Sem Csák János minisztériuma, sem Lázár János tárcája nem válaszolt a 24.hu kérdéseire sem a törlés okairól és körülményeiről, sem arról, hogy 2018 óta hány alkalommal élt az állam a világörökségi helyszínekre vonatkozó elővásárlási jogával.Kapcsolódó cikk

rrrrrrr

Jól irányzott MTÜ-szerződések Orbán Ráhel egyetemi ismerősének

A Magyar Turisztikai Ügynökség sorra rendeli a tudományos műveket. Most éppen a kormányfő lányának régi ismerősének cégétől várnak egy nemzetközi összefoglalót.

fecsego.eu//

Leave a Reply 63 megnézve, 1 alkalommal mai nap |