| Mobile | RSS

Karsai Dániel ügye: ezért küldte rá a Fidesz Kósa Lajost

december 9, 2023 Jabronka Richárd

Karsai Dániel és Kósa Lajos látható a képen.
Grafika: ellenszel.hu

Karsai Dániel eutanáziával kapcsolatos ügye nagyobb nyilvánosságot kapott, mint bármelyik téma a sajtóban. A Fidesz is megérezte ezt. Többen értenek egyet a kegyes halál lehetőségének biztosításával, mint hogy kényszerítsünk valakit kínok között meghalni.

Erre a kormánypárt is rájött, ezért Karsai Dániel ügyével kapcsolatban bedobtak egy csalit. Nem akartak testületileg kiállni az eutanázia mellett, mert a hithű, bigottakat nem fordítanák maguk ellen. Éppen ezért a csengeri örökösnőről elhíresült Kósa Lajost küldték előre. Amikor Karsai Dániel a parlamentben várta a képviselőket, egyedül Kósa köszönt neki. Már ekkor tudhattuk, hogy valami készül.

Nemrégiben ezt írta az alkotmányjogász a Facebook-oldalán:

„Kósa Lajos képviselő úrral egyre jobban alakul a találkozás. A Képviselő úr beleegyezett abba, hogy több sorstársammal együtt beszélgessünk. A Képviselő úr ugyanakkor úgy vélte, hogy ennyi embernek már nem elég az egy órás időkeret, ezért egy héttel későbbre tette volna a dolgot. Én jeleztem neki a mai napon, hogy az első eszmecserére elegendőnek tartom az egy órát. Bízom benne ugyanis, hogy ez az alkalom csak az első lesz a sorban.”

Karsai Dániel alkotmányjogász bejegyzése.

Nem az a baj, hogy szóba állt Karsai Dániel ügyében Kósa Lajos az ügyvéddel, hanem hogy ezt képmutató módon akarja a pártja, „okos lány” módjára megoldani.

Ha az eutanázia jogi keretek között(!) való megvalósítására törekedne a Fidesz, nem így járna el. Mivel az embert nézné, nem pedig a népszerűséget. Tart attól is a kormánypárt, hogy Karsai Dániel miatt szavazókat veszít, ezért nem akar teljes mellszélességgel kiállni az ügye mellett. Mátyás király meséjében az „okos lány” hozott is ajándékot, meg nem is. Így akar eljárni Orbán pártja is Karsai ügyében.

Senki ne gondolja, hogy Kósa Lajos autonóm módon leülhet bárkivel beszélgetni. A Fidesz összezár, nincs kibeszélés, frakciófegyelem van. Kósa nem önálló és nem is volt az soha. Miért érdeke akkor Orbánnak, hogy ő beszéljen Karsaival?

A válasz egyszerű:

Mit gondol egy jobboldali, erősen konzervatív érzelmű ember? „Amit Isten adott, csak az veheti el.” Kósa Lajos akciójára pedig azt mondja: „Na, a Fidesz udvari bolondja magánakcióba kezdett.” Nem haragszik a pártra, Kósára pedig csak legyint egyet, hiszen „tudjuk, milyen a Lajos.”

Mit mond erre egy középen álló, bizonytalan szavazó? „Mégsem annyira gáz a Fidesz, van köztük olyan, aki leült Karsaival, ez tök jó! Van szabad gondolat ebben a pártban, és nem akarja elnyomni a szenvedőket.”

Ez az egész a Fidesz taktikája. Vagy álljon az ország elé Orbán, és mondja ki, hogy az eutanázia szabályozott keretek között elfogadható, vagy ne játssza meg magát a Kósa „jokerrel!” Így lenne tisztességes.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

fecsego.eu/ellenszél

Leave a Reply 74 megnézve, 1 alkalommal mai nap |