| Mobile | RSS

A kiterjedt orosz légitámadások Kijevre és más nagyvárosokra koncentrálnak

PESTISRÁCOK.HU2024-02-07

Oroszország több hullámban rakétacsapásokat mért Kijevre és más ukrán városokra szerda hajnalban – közölték ukrán tisztviselők, kiemelve, hogy a lelőtt rakéták lehulló darabjai miatt a főváros több részében megszűnt az áramszolgáltatás. A légitámadásoknak országszerte egy halálos és több sebesült áldozatuk van.

Ukrajna egész területén légiriadó volt érvényben. A légitámadások közeledtét először a közép-ukrajnai Kirovohradi és Cserkaszi területen jelezték, röviddel később a bombázások átterjedtek a Kijevi, Vinnicjai, Dnyipropetrovszki, Mikolajivi, Odesszai, Poltavai, Szumi és Harkivi régiókra is. Az ukrán média robbanásokról számolt be Mikolajiv, Harkiv, Kijev, Ivano-Frankivszk, Lemberg, Hmelnickij és Cserkaszi városokban. Vitalij Klicsko kijevi polgármester közlése szerint a szerda hajnali légitámadásban – amely az első volt februárban a fővárosban – hat ember megsebesült, és hármat közülük kórházba szállítottak.

Ukrajna legnagyobb magántulajdonú energetikai vállalata, a DTEK közölte, hogy a főváros Dnyiprovszkij kerülete részben áram nélkül maradt. Szemtanúk közlése szerint a központi kerületekben nincs áram, víz, és robbanások hallatszanak.

A dél-ukrajnai Mikolajiv polgármestere, Olekszandr Szienkevics szerint egy ember meghalt, és legalább hatan megsebesültek egy súlyos légicsapásban, amely 20 ház tetejét szakította le, és gáz- és vízvezetékeket rongált meg a kikötővárosban. Oleh Szinyehubov, az északkelet-ukrajnai Harkiv megye kormányzója arról számolt be, hogy az orosz rakéták a megyeközpont, Harkiv nem lakossági infrastruktúráját érintették.

Forrás/fotó: MTI

fecsego.eu//

Leave a Reply 94 megnézve, 1 alkalommal mai nap |