| Mobile | RSS

Az iráni elnök szerint semmi nem indokolja amerikai katonák jelenlétét a Közel-Keleten

PESTISRÁCOK.HU2024-02-07

Nem indokolja semmi amerikai katonák jelenlétét a Közel-Keleten, ahol inkább csak “fenyegetést jelentenek a régió biztonságára” – jelentette ki szerdán Ebrahim Raiszi iráni elnök.

Raiszi Teheránban mondott beszédet nagykövetek előtt az iráni iszlám forradalom közelgő 45. évfordulója alkalmából. Az iráni államfő azt hangoztatta, hogy a Közel-Kelet problémáit a térség vezetőinek kell megoldaniuk.

Bizonyítottuk, hogy a legjobb barátai vagyunk a szomszédainknak és a régiónak

-fogalmazott Raiszi. Hozzátette: az amerikai erők iraki, szíriai és afganisztáni jelenléte nem biztonsági tényező, inkább fenyegetés.

Az amerikaiak csak rosszat hoztak, bárhol is jelentek meg

-jelentette ki Raiszi, kifejtve azt is, hogy Teherán szerint a Nyugatnak és az Egyesült Államoknak nem kellene beavatkoznia a palesztin állam jövőjébe, mert a palesztinoknak maguknak kell dönteniük a saját sorsukról. Raiszi egyúttal elítélte az Egyesült Államokban jelen lévő “Irán-ellenességet” és “iszlámellenességet”.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter éppen a Közel-Keleten folytat tárgyalásokat a gázai tűzszünet és az izraeli túszok kiszabadításának előmozdításáról.

Forrás/fotó: MTI

fecsego.eu//

Leave a Reply 77 megnézve, 1 alkalommal mai nap |