| Mobile | RSS

Bűncselekmény-gyilkosság Jogerősen húsz év fegyházra ítélték a porcsalmai gyilkosság vádlottjait

Bűncselekmény-gyilkosság
Jogerősen húsz év fegyházra ítélték a porcsalmai gyilkosság vádlottjait

    Debrecen, 2024. február 8., csütörtök (MTI) – Jogerősen húsz-húsz év fegyházbüntetésre ítélték azt a két férfit, akik 2022. februárban vízbe fojtottak egy idős embert a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Porcsalmán; a Debreceni Ítélőtábla ezzel helybenhagyta a Nyíregyházi Törvényszék elsőfokú ítéletét – tájékoztatta a táblabíróság szóvivője csütörtökön az MTI-t.
    Fórizs Ildikó hozzátette: a nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt elítélt két férfi legkorábban 25 év múlva helyezhető feltételes szabadságra.
    A tényállás szerint a vádlottak 2022. február 21-én megállapodtak abban, hogy altatót kevernek az idős férfi borába és megitatják vele, majd ellopják a nyugdíját és a vagyontárgyait.
    Aznap este a két férfi porrá zúzott altatóval elkábította az áldozatot a saját házában, ezután elkezdték átkutatni a lakást.
    Az ittas és bódult sértett azonban nem sokkal később magához tért, és felelősségre vonta őket, ekkor a támadók a fürdőszobába vonszolták, és ott a vízzel teli fürdőkádba fojtották.
    Miután az áldozat megfulladt, a vádlottak 290 ezer forint készpénzt és különböző élelmiszereket vettek magukhoz, majd távoztak a helyszínről.MTI /fecsego.eu
Leave a Reply 80 megnézve, 1 alkalommal mai nap |