< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Sport / Blog article: EZT MONDTA MARCO ROSSI MIUTÁN CSAPATA BEKERÜLT A HALÁLCSOPORTBA

| Mobile | RSS

EZT MONDTA MARCO ROSSI MIUTÁN CSAPATA BEKERÜLT A HALÁLCSOPORTBA

ORIGO2024.02.08. 20:45

Csütörtök este Párizsban kisorsolták a Nemzetek Ligája negyedik kiírásának csoportbeosztását. A magyar labdarúgó-válogatott az A-divízió 3. csoportjába került, olyan bombaerős ellenfelek közé, mint Hollandia, Németország és Bosznia-Hercegovina. A sorsolás után Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya értékelte a bombaerős négyest.Megosztás FacebookonTovábbi lehetőségek

A magyar válogatott végül a 3. csoportba került, amelybe az első kalapból Hollandia került. A harmadik kalapból az Eb-csoportellenfél németeket kaptunk (akikkel az NL előző kiírásában is játszottunk, és két mérkőzésen négy pontot szereztünk ellenük), a negyedik kalapból pedig a B ligából feljutó Bosznia-Hercegovina lett az ellenfelünk. 

Marco Rossi rendkívül izgatottan várja a meccseketFOTÓ: CSUDAI SÁNDOR – ORIGO

„Ezen a szinten, az A ligában lehetetlen gyengébb ellenfelet kapni, kizárólag erős riválisok várnak ránk ősszel. Hollandia és Németország a papírforma szerint jobb csapat nálunk, míg a bosnyákok ellen kiegyenlített erőviszonyokra számíthatunk.A papírforma azonban nem mindig igazolódik be a pályán, minden mérkőzésen születhet meglepetés – számunkra kellemes és kellemetlen is. Érdekes lesz újra összemérni az erőnket a németekkel, és a hollandok elleni összecsapásaink is izgalmasak lesznek– nyilatkozta az MLSZ honlapjának Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Dibusz Dénes az M4 Sportnak arról beszélt, hogy számára pikáns lesz a Bosznia-Hercegovina elleni két összecsapás, mert a Ferencvárosban több bosnyák csapattársa is van.

“Lehet most már egy kicsit meg is unja egymást a két válogatott”- mondta a németekről a 33 éves kapus arra utalva, hogy a 2021-es Eb óta immár a negyedik sorsoláson akad össze a két gárda. – “A hollandokkal jó néhány éve nem játszottunk, ezért érdekes erőfelmérő lesz.A legutóbbi, 2013-as 1-8 nagyon fájó pontja a magyar futballnak, de azóta teljesen kicserélődött mindkét csapat.Az elmúlt években bebizonyítottuk, hogy a legjobbaknak is méltó ellenfele a válogatott.”

Dibusz Dénes, a magyar válogatott kapusaFOTÓ: CSUDAI SÁNDOR – ORIGO

Az első két fordulót szeptember 5. és 10. között rendezik, a következő kettőt október 10. és 15. között játsszák le, míg az utolsó két körre november 14. és 19. között kerül sor.

Az A divízióban a négy csoportgyőztes a négy csoportmásodikkal találkozik a jövő márciusi, oda-visszavágós negyeddöntőben a 2025. június 4. és 8. között sorra kerülő négyes fináléért.

  • A harmadik helyezettek pedig osztályozót játszanak a másodosztályt jelentő B divízió csoportmásodikjaival, míg az élvonal negyedik, utolsó helyezettjei kiesnek.
  • A Nemzetek Ligájából ugyan kijutni nem lehet a 2026-os világbajnokságra, de az NL-lel közvetetten mégis megkezdődik az európai selejtezősorozat a két év múlva esedékes csúcseseményre.
Szoboszlaiékra ismét óriási meccsek várnakFOTÓ: CSUDAI SÁNDOR – ORIGO

A 2025-ben sorra kerülő vb-selejtezőkön a 12 csoport győztese kijut majd a vb-re, míg a másodikok pótselejtezőt játszhatnak. Utóbbiakhoz csatlakozik az NL-ből a négy legjobb olyan csoportgyőztes, amelyik a vb-selejtezőkön nem végzett a legjobb kettő között. Ez azt jelenti, hogy a Magyarországot is magában foglaló A divízió csoportgyőztesei mindenképpen legalább a pótselejtezőben érdekeltek lesznek.KAPCSOLÓDÓ CIKKEKMegvan a magyar válogatott Eb előtti három meccsének időpontjaGulácsi Péter visszatérése Marco Rossinak és Dibusz Dénesnek is fejfájást okozhatItt a nagy bejelentés: eldőlt Marco Rossi jövője

fecsego.eu//

Leave a Reply 50 megnézve, 1 alkalommal mai nap |