| Mobile | RSS

Embercsempész bűnszervezet ellen emelt vádat a főügyészség

Dr. Saághy Flóra <Saaghy.Flora@mku.hu> küldőtől 2024-02-09 08:5

CSONGRÁD-CSANÁD VÁRMEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

6720 Szeged, Stefánia sétány 10. | 6701 Szeged, Pf.: 432.

Telefon: (62) 622-651, (62) 622-680 | Fax: (62) 622-689

E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Embercsempész bűnszervezet ellen

emelt vádat a főügyészség

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival és hét társával szemben, akik egy nemzetközi embercsempész bűnszervezet keretében vettek részt illegális határsértők magyarországi szállításában.

A vád szerint a vádlottak tevékenységét irányító férfi 2022. év folyamán csatlakozott egy illegális migránsok szervezett csempészésével foglalkozó külföldi bűnszervezet tevékenységéhez. Megrendelője valamennyi esetben jelezte felé, hogy hány fő illegálisan átkísért migráns, a déli határszakasz mely részén és mikor várakozik felvételre. Ezután a vádlott értesítette társait, majd közülük kijelölte azt a személyt, aki járművébe a határsértőket beszállította, valamint azt a sofőrt is, aki az adott szállítást az út során kíséréssel, előfutóként biztosította.

A vádlottak 2022. szeptember 29. és november 22. napja közötti időszakban 31 szállítást végeztek el, melynek során több mint száz főnek nyújtottak segítséget az államhatár jogtalanul, meg nem engedett módon történő átlépéséhez azzal, hogy őket a megadott koordináták szerinti helyre – jellemzően Komárom közelébe, a magyar-szlovák határtérségbe – leszállították.

A főügyészség a vádlottakat bűnszervezetben és társtetteségben elkövetett, minősített embercsempészés bűntettével vádolja.

A vádemeléskor kényszerintézkedés alatt álló terheltek bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Szeged, 2024. február 9.

                                     Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség

fecsego.eu//

Leave a Reply 38 megnézve, 2 alkalommal mai nap |