| Mobile | RSS

Dráma a Fideszben! – Kiderült mennyi szavazót vesztettek a botrányban

BalraMagyar

2024. 02. 25. Facebook Twitter VK Viber

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Jelentős támogatást vesztett a kormány a kegyelmi ügy következményeképp, állítja a Publicus Intézet a Népszava szerint.

Pulai András, az intézed vezetője arról beszélt, hogy a Publicus egy nemzetközi kutatás részeként vizsgálta a magyarországi pártpreferenciákat február 13-a és 20-a között, tehát a köztársasági elnök lemondása utáni időszakban, amikor egyre több részlet jutott el a közvéleményhez, kiteljesedett a botrány.

A Fidesz támogatottsága a teljes népességben 2-3 százalékponttal csökkent a Publicus előző, januári méréséhez képest, ami 150-225 ezer választó elvesztését jelenti, mondja Pulai.

A bizonytalanok száma ugyanennyivel növekedett, minden más lényegében változatlan maradt. Ez azt jelenti, hogy a Fidesz gyengülését nem tudta hasznosítani az ellenzék.recommended byEYE AND VISION CONDITIONSBudapest városában műtét nélkül is helyreállíthatja a látástTUDJ MEG TÖBBET

Pulai szerint a felmérés turbulens időszakban készült, ezért sem arról nem lehet beszélni, hogy a felmérés idején a „tudás leülepedett volna a választókban”, sem arról, hogy ez a néhány százezres veszteség „beépült, megcsontosodott” eredmény lenne. A változás azonban szerinte így is jelentős ilyen rövid idő leforgása alatt.

fecsego.eu/

Leave a Reply 88 megnézve, 1 alkalommal mai nap |