| Mobile | RSS

Üdvözlet Izraelből Dr.Péter Dániel! Kedves Barátom Oláh István László nemzetközi újságíró

Péter Dániel <peterdrdaniel@gmail.com> küldőtől 2024-03-03 11:00RészletekFejlécekEgyszerű szöveg

A személyes adatok védelmében a távoli erőforrások blokkolva vannak. EngedélyezveKedves barátaim! Már több, mint 10 éve élek Izraelben a drága kis feleségemmel együtt. Igazi hazám lett ez a kicsiny, gyönyörű ország és sok jó, igaz barátot szereztem itt. Kiváló eredménnyel végeztem el az alap- közép- és felsőfokú ivrit nyelvű kurzust. Ezt követően egy negyedéves munkajogi tanfolyam következett, illetve közben egy Jeshivában (vallásos iskola) is tanultam, hogy jobban megismerhessem a judaizmus vallási és kulturális gyökereit, hátterét. Végül pedig Tel Avivban végeztem el a fél éves állami jogi kurzust, amelynek végén, még 2016. augusztus elsején sikeres jogi vizsgát tettem 74%-os eredménnyel, a Jeruzsálemi Ügyvédi Kamara előtt, amellyel honosítottam a jogi diplomámat itt Izraelben is. A tanulás minden költségét Izrael Állam fedezte, sőt egyéb jelentős támogatásokat is kaptunk az első években. Az első 5 évben Ashdodban éltünk, 6. éve pedig Eilaton lakunk és jogtanácsosként dolgozunk a feleségemmel együtt. Élvezzük a csodás tengerpartot, nyugodt életünket, a barátságos embereket, a remekül működő egészségügyi rendszert, a finom, egészséges ételeket és modern, tágas, légkondis, panorámás lakásunk minden kényelmét. 

😉
🌴
🌞

 Életem egyik legjobb döntése volt tehát, hogy 10 évvel ezelőtt “alijáztam” azaz kivándoroltam…. vagyis 2 ezer év után hazatértem őseim földjére. Orbánnak, a fidesz-csicska Polt Petinek és a TEK-es pribékeknek pedig üzenem, hogy ne erőlködjenek… felettem már nincs hatalmuk! Én viszont folytatom az aljas, korrupt orbáni diktatúra elleni jogos harcot, az emigrációból is! Minden kedves demokrata barátomnak, ismerősömnek, minden tisztességes Embernek békés, szép új hetet kívánok! 

😄
👍
🌞

 (A feleségem Andi is puszil Titeket!) Akit pedig illet: Shavua tov! 

💖
🇮🇱
💖

Üdvözlettel: dr. Dániel Péter izraeli ügyvéd és nemzetközi jogász

Tisztelt Barátom!

Köszönjük a kedvességeteket! Üdvözöljük a nejedet is nagy örömmel!! Egy tényt közlök: – Kiléptem a Facebookról! A többit majd később!!

Vigyázzatok magatokra!!!

Éva és Laci

Leave a Reply 102 megnézve, 1 alkalommal mai nap |