| Mobile | RSS

Orbán Viktor: Becsaptak bennünket, ideje, hogy fellázadjunk

Tudjuk, hogyan rendezzük át az Európai Uniót, itt az ideje, hogy a helytartótanács Brüsszelben is reszketni méltóztassék – jelentette ki a miniszterelnök a Nemzeti Múzeum előtt tartott március 15-i ünnepi beszédében.

Szerzők
Á. Z.
M.A.

Publikálva:2024.03.15. 11:11

Orbán Viktor: Becsaptak bennünket, ideje, hogy fellázadjunk
Fotó:Ladjánszki Máté| Forrás:Népszava

1848 márciusában Európa lángokban állt, vér folyt a fővárosok utcáin, Bécsben barikádokon harcoltak. Mit csináltak a magyarok? Verset írtunk, 12 pontot szerkesztettünk, átsétáltunk Pestről Budára, az volt az első Békemenetünk. Puskalövés nélkül kiszabadítottuk a politikai foglyokat, színházba mentünk, estére győztünk. Kilenc hónapra rá pedig megszületett Petőfi Zoltán – jelentette ki Orbán Viktor a Nemzeti Múzeum előtt tartott március 15-i ünnepi beszédében.

A magyar forradalom nem romboló – folytatta – hanem építő, nem tagadó, hanem alkotó, igaz, és szép. És a végén nem halál, hanem élet sarjad belőle – ilyen a forradalom, ha magyar fiatalok csinálják – fogalmazott. Majd kiemelte, nem az a kérdés, milyen világot hagyunk a gyerekeinkre, hanem hogy milyen gyerekeket hagyunk a világra. Valójában ezen múlik minden – szögezte le.

„Sáska módjára legelnek fel mindent”

A kormányfő úgy vélte, a márciusi ifjak szülei tudták, haza csak addig van, amíg van, aki szeresse. A magyar hazát csak és kizárólag polgárai szeretete, a szívek ereje tartja fent – mondta Orbán Viktor. Ám szerinte ma a nyugati világban emberek milliói gondolják azt, és élnek úgy, mint aki a semmiből jön, és a semmibe megy. Ezért nincsenek, és meggyőződésük szerint nem is kell tekintettel lenniük semmire és senkire. Háborúkat robbantanak ki, országhatárokat rajzolnak át, „sáska módjára legelnek fel mindent” – fejtegette a miniszterelnök. Azonban – hangsúlyozta – mi jövünk valahonnan, tartunk valahová, mindent az elődeinktől kaptunk, amink van. Nálunk a szabadság nem öröm vagy szenvedés, bennünket nem tesz szabaddá, ha mindenki azt csinál, amihez kedve van – mondta, és leszögezte, nekünk ez kevés.

– Nekünk a szabadság az, ha olyan hazát építhetünk magunknak, ahol nincs a fejünk felett semmiféle háziúr. Ezért rajtunk kívül senkinek sem fontos, hogy fennmaradjon a világban az, ami magyar

– közölte Orbán Viktor. A kormányfő szerit mi tudjuk, a létezés magyar minősége az emberi élet különleges, semmihez nem fogható, magas rendű formája. A legnagyobb dolog, ami megtörténhet velünk, hogy magyarnak születünk – szögezte le a miniszterelnök.

„Az európai, benne a magyar baloldal követ tör, mi katedrálist építünk”

A nyugati világban – közölte a miniszterelnök – azt is képzelik, hogy az ember csak úgy van, magában, kizárólag az ő szabad választásán múlik, melyik államnak lesz a polgára, ő dönti el, fiú lesz vagy lány, a család az, amit csak kitalál magának, a haza pedig csak működési terület. – Mi magyarok ebben nem hiszünk, tudjuk, ha egyedül állsz a világban, nem szabad vagy, hanem magányos – mondta. Hozzátette, a március 15-ei fiatalok azt kiáltották világgá, hogy mi, magyarok társak vagyunk, nem csak a barátságban és a családban, hanem a hazában is.

Fotó:Ladjánszki Máté

| Forrás:Népszava

Orbán Viktor értékelése szerint az európai, és benne a magyar baloldal ma „követ tör”, ez az ő életük, „múlttól és jövőtől megfosztott, önmagáért való robot”. – Mi katedrálist építünk, ez a mi életünk, 1100 év közös erőfeszítése – jelentette ki. A ’48-as hősök látták a katedrálist, a hazát a magasban, ezért bátran cselekedtek akkor is, amikor az életük forgott kockán – szögezte le.

„El kell foglalnunk Brüsszelt”

Az elmúlt 500 évben Orbán Viktor szerint minden birodalom belátta, hogy elnyomással, zsarolással, erőszakkal nem megy velünk semmire, „elfogyott a félhold, elkopott a kétfejű sas karma, és elvásott a vörös csillag is”. – Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt – sorolta a kormányfő. A kiegyezéssel pedig megmutattuk, ha megkapjuk a tiszteletet, mi is megadjuk, ami jár – tette hozzá.

– Úgy tűnik, egyedül Brüsszel nem akarja megérteni ezt, ezért ha meg akarjuk őrizni Magyarország szabadságát és szuverenitását, nincs más választásunk, el kell foglalnunk Brüsszelt

– jelentette ki, és megjegyezte, „mi magunk fogjuk megcsinálni a változást az Európai Unióban”. – Tudjuk, hogyan rendezzük át az EU-t, itt az ideje, hogy a helytartótanács Brüsszelben is reszketni méltóztassék – mondta a miniszterelnök.

– Nem tűrjük el, hogy tönkretegyék a gazdákat, kisemmizzék a középosztályt, adósrabszolgává tegyék a gyerekeinket, és ráadásul háborúba vigyék egész Európát – szögezte le a kormányfő. Szerinte béke helyett háborút, biztonság helyett jogállami hercehurcát, jólét helyett pénzügyi zsarolást kaptunk. Orbán Viktor úgy összegzett, „becsaptak bennünket, ideje, hogy fellázadjunk”, hogy helyreállítsuk az európai emberek önérzetét és önbecsülését.

Szuverenista fordulatra számít

A kormányfő közölte, „nem vagyunk egyedül”, a lengyeleket ugyan elsodorta „a Soros-féle baloldal szökőárja”, de a szlovákok lábra kaptak, a csehek ébredeznek, az osztrákok készülődnek, a hollandok már talpon, és fellázadtak az amerikaiak is. – Sorsfordító év lesz az idei, az elején még egyedül voltunk, a végére már mi leszünk a többség a nyugati világban – állapította meg. Szerinte szuverenista fordulat előtt áll Amerika és Európa is, „megnyithatjuk a nyugati nemzetek új nagy korszakát, amelyben mindenki megtalálhatja a maga számítását”. Kivéve azokat – folytatta – akik szavai szerint kiírták magukat a történelemből, megszegték a nemzet szolgálatára tett esküjüket, aknamunkát folytatnak Brüsszelben, hogy elvegyék a tanárok és az óvónők pénzét, kinyitnák a kapukat a migránsok előtt, és „eszement gender-aktivisták kezére adnák a gyermekeinket”. – Nekik az árulók sorsa jut majd – szögezte le, és Szabó Magda szavait idézve közölte, „az árulót elfelejtjük, az áruló nincs, meghalt, nem is ismertük soha”.

„Ott tartunk, ahol 2006-ban, az Orbán-kormány őszödi beszéde volt a kegyelmi botrány” – Percről percre 2024. március 15-ről

A miniszterelnök újra Budapesten…

A miniszterelnök kiemelte, Petőfi óta minden magyar nemzedék számára eljön az idő, amikor dönteni kell, „az igazság oldalon állsz, vagy a globális bégetők nyájához kérsz bebocsátást”, követ törsz vagy katedrálist építesz.

– Június 9-én itt az európai parlamenti választás, nem bújhatsz el, döntened kell, kiállsz a hazádért, vagy inkább idegenek kenyerét eszed. És mi, szülők is megkapjuk a választ, milyen gyerekeket hagytunk a világra – fejezte be a beszédét a miniszterelnök, aki záróakkordkénd az Operettszínház színészeivel elénekelte a Kossuth-indulót.

Fotó:Ladjánszki Máté

| Forrás:Népszava

Orbán Viktor egy év hatásszünet után tért vissza Budapesten ünnepelni az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc évfordulóját. Tavaly, a Petőfi-bicentenárium alkalmából a költő szülővárosában, Kiskőrösön lépett közönsége elé. Ez volt az a bicentenárium, amelyről lekéstek minden idők legdrágább magyar filmje, a Rákay Philip kreatív producer fémjelezte Most vagy soha! bemutatójával, de március 13-án este a NER teljes mellszélességgel felvonulhatott a bemutatóján. A szivárgó információk szerint másnap már diákokat is kivezényeltek a vetítésére, este pedig drónok rajzolták ki Petőfi Sándor arcának sziluettjét a Duna felett. 

TizenX: Diákokat vezényeltek ki Rákay Philip Petőfi-filmjének vetítésére

Aki nem volt jelen, igazolatlan hiányzást kapott.

Ötszáz drón rajzolta ki Petőfi Sándort a Duna fölé Rákay Philip Petőfi-filmjének a bemutatója alkalmából

„Megleptük a budapestieket” – állapította meg a…

Hol élünk podcast logó

Szerencsejátékká lett a magyar külpolitika – Hol Élünk? közéleti podcast az orbáni illúzióbuborékokról

fecsego.eu//

Leave a Reply 76 megnézve, 1 alkalommal mai nap |