| Mobile | RSS

Az európai zöldek elhatárolódnak az LMP-től Vitézy jelölése miatt, és felfüggesztik az együttműködést


europoli
európai zöld pártkarácsony gergelylmpBELFÖLDEUROPOLI

VARGA JENNIFER / 24.HUTörök László2024. 03. 25. 12:29

EUROPOLI

2024 március 28 – 18:13EP-választáson indítanák az Antifa-per fő vádlottját, aki Magyarországon ül börtönben2024 március 28 – 05:53EP-választás: a Fidesznek két mandátumába kerülhet a kegyelmi ügy, akár félmilliónál is több ellenzéki voks mehet a kukába2024 március 25 – 12:29Az európai zöldek elhatárolódnak az LMP-től Vitézy jelölése miatt, és felfüggesztik az együttműködést2024 március 25 – 08:05A kínai rendőrök európai jelenlétéről fog vitázni az EPMÉG TÖBB

Az Európai Zöld Párt (EGP) felfüggeszti az együttműködést az LMP-vel Vitézy Dávid támogatása miatt – írta a Népszava. Az EGP közleménye szerint elkötelezetten küzdenek Orbán Viktor szélsőjobboldali, Európa-ellenes és populista rezsimje ellen. Közölték, Karácsony Gergely hivatalban lévő főpolgármester második budapesti győzelme nélkülözhetetlen a demokratikus és Európa-párti erők térnyeréséhez.

Egyik tagpártunk, az LMP döntése, hogy Vitézy Dávidot, a Fidesz-kormány volt államtitkárát támogatja főpolgármester-jelöltként, egyértelműen ellentétes ezekkel a célokkal

– írták, hozzátéve, hogy elhatárolódnak az LMP döntésétől.

Kifejtették azt is, hogy elővigyázatosságból felfüggesztik a politikai együttműködést az LMP-vel az európai parlamenti választási kampány idejére.

Vitézy Dávid, az Orbán-kormány volt közlekedési államtitkára múlt kedden jelentette be, hogy indul a főpolgármester-választáson. Vitézy lehetséges indulását hónapok óta rebesgették, korábban arról beszélt, hogy az LMP mellett civil szakmai szervezetek is megkeresték, és „unszolták”, hogy vállalja a jelöltséget, végül az LMP és egy róla elnevezett civil szervezet közös jelöltje lesz.

Az LMP tudomásul veszi a döntést

„Tudomásul vettük, hogy az EGP szerint sem egy városról és az abban élő emberek ügyeiről döntünk a június 9-i önkormányzati választáson, hanem népszavazást tartunk az Orbán-rendszerről. Álláspontjukkal nem értünk egyet, döntésüket tudomásul vesszük, hétköznapjainkat nem befolyásolja” – reagált a döntésre az LMP.

fecsego.eu/24 hu

Leave a Reply 59 megnézve, 1 alkalommal mai nap |