| Mobile | RSS

Orbán Viktor az olasz sajtóval tényként közölte, melyik európai pártcsaládba lép be a Fidesz

fideszeuropolieurópai parlamenteurópai konzervatívok és reformerekNAGYVILÁGEUROPOLI

LUDOVIC MARIN / AFPVaskor Máté2024. 02. 02. 16:06

EUROPOLI

2024 március 28 – 18:13EP-választáson indítanák az Antifa-per fő vádlottját, aki Magyarországon ül börtönben2024 március 28 – 05:53EP-választás: a Fidesznek két mandátumába kerülhet a kegyelmi ügy, akár félmilliónál is több ellenzéki voks mehet a kukába2024 március 25 – 12:29Az európai zöldek elhatárolódnak az LMP-től Vitézy jelölése miatt, és felfüggesztik az együttműködést2024 március 25 – 08:05A kínai rendőrök európai jelenlétéről fog vitázni az EPMÉG TÖBB

Belép a Fidesz az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsaládjába, de csak az EP-választások után – erről beszélt több a brüsszeli uniós csúcson több olasz lapnak is Orbán Viktor a Hír Tv szerint.

A miniszterelnök a La Stampa szerint arról beszélt,

az volt a terv, hogy a választások előtt belépünk, de most már csak a szavazás után tudunk. A válasz mindenesetre igen, készen állunk és csatlakozni fogunk a Konzervatívokhoz.

Giorgia Meloni olasz kormányfő ezt azért nem vette készpénznek, ő még nyílt vitát vár az ügyben.

A Hír TV elemzése szerint az Európai Konzervatívok és Reformerek alakulat az, amelyhez a Fidesz természetszerűleg a legközelebb áll, bár vannak olyan területek, melyen igen eltérő állásponton vannak. Ilyen például Ukrajna támogatásának kérdése.

Éppen csütörtökön írtuk meg egyébként, hogy tárt karokkal várná a Fideszt a szélsőjobboldali pártcsalád, az Identitás és Demokrácia.

fecsego.eu/24.hu

Leave a Reply 69 megnézve, 1 alkalommal mai nap |