| Mobile | RSS

A 4 legjobb budapesti helyszín, ahol gyönyörködhetsz a cseresznyevirágzásban

cseresznyevirágzás a Tóth Árpád sétányon

Fotó: Shutterstock

HAMU ÉS GYÉMÁNT2024-03-15

A tradicionális japán ünnepnek számító tavaszi cseresznyevirágzásért szerencsére nem kell a bolygó másik felére utaznunk: az általában március végétől május elejéig tartó jelenségnek itthon, a fővárosban is szemtanúi lehetünk. Most a Drive összeállítása alapján mutatunk 4 olyan budapesti helyet, ahol megcsodálhatjuk a rózsaszín lombokat.

Zuglói japánkert

A 14. kerületben található kertben április 20-án ünneplik majd a cseresznyevirágzást, de a terület már március elsejétől látogatható. A japánkertet a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikumban találjuk meg, ahol több külön szekció is helyet kapott: a fűszernövényektől kezdve a fenyőkön át az akácokig számos különböző növényt csodálhatunk itt meg a cseresznyefákon kívül.

Ez is érdekelhet! A tavasz egyik legszebb hírnöke − 9 érdekesség a cseresznyevirágzásról

​ELTE Füvészkert

A 8. kerületi Füvészkertben általában áprilisban szoktak kivirágozni a fák, az intézmény pedig számos tematikus programmal készül ebben az időszakban. A 2024-es Sakura-ünnepet két hétvégén (április 6-7 és április 13-14) rendezik meg, a fák mellett pedig japán nyelvóra, harcművészeti- és fegyverbemutató, valamint koncert, kiállítás és workshop várja majd a vendégeket.

​Budai Arborétum

Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem területén fekvő Budai Arborétumban is találunk cseresznyefákat. Itt először április 6-án, szombaton tartanak tavaszi sétát, de 7-én, 12-én és 13-án is beiratkozhatunk a programra. Jó hír, hogy az arborétum ingyenesen látogatható, így a szervezett túráktól függetlenül is élvezhetjük a cseresznyevirágzást.

Ajánljuk figyelmedbe! Hetekkel korábban nyíltak a tavaszi virágok, és ez nagyon nem jelent jót

​Tóth Árpád sétány

Ha cseresznyefákról van szó, a város talán legismertebb célpontja a Várnegyedben található Tóth Árpád sétány, ahonnan csodás panoráma nyílik Budára. A második világháborúban elpusztult eredeti növényzet helyett csak 2006-ban és 2009-ben ültettek ide díszcseresznyefákat, amelyek azóta viszont teljesen meghatározzák a környék arculatát.

fecsego.eu/hamu és gyémánt

Leave a Reply 51 megnézve, 1 alkalommal mai nap |