| Mobile | RSS

Ebzárlat a vármegye csaknem összes településén

Szombat Mihály2024. március 31.

Április 19-ig van érvényben.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya mint élelmiszerlánc-biztonsági hatáskörben eljáró hatóság, a rókák veszettség elleni orális immunizálásának 2024. évi tavaszi kampány keretein belül 2024. március 30. napjával kezdődőleg és 2024. április 19. napjával bezárólag ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el Csongrád-Csanád vármegye teljes közigazgatási területére kiterjedően, az alábbiak kivételével: Felgyő, Szentes, Fábiánsebestyén és Eperjes települések tekintetében a zárlat a mellékelt térképen részletezett területekre korlátozódik.

Az ebzárlat és a legeltetési tilalom ideje alatt az alább leírtakat hiánytalanul be kell tartani:

Az ebzárlat tartama alatt a tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetve a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha állatok onnan nem szökhetnek ki.

Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.

A település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

Érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a korlátozások alól.

Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára.

Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.

Az állatok legeltetése a fent részletezett területeken és időszakban tilos.

fecsego.eu/prominád24

Leave a Reply 55 megnézve, 1 alkalommal mai nap |