| Mobile | RSS

Külön képzést tartanak az EP-képviselőknek arról, hogyan ne zaklassák a munkatársaikat

Akik hivatali idejük első fél évében nem végzik el, büntetést kapnak. 

Szerző
P. L.

Publikálva:2024.04.03. 15:15

Külön képzést tartanak az EP-képviselőknek arról, hogyan ne zaklassák a munkatársaikat
Fotó:FREDERICK FLORIN| Forrás:AFP

Kötelező képzést írnak elő az európai parlamenti képviselőknek annak érdekében, hogy kevesebb konfliktus és zaklatás történjen az intézményben – írja az EUrológus.

Ennek értelmében azok a képviselők, akik hivatali idejük első fél évében nem végzik el a képzést, büntetést kapnak. Például nem választhatók parlamenti tisztségviselőnek, nem nevezhetők ki egy adott téma előadójának, illetve nem vehetnek részt hivatalos küldöttségben vagy intézményközi tárgyalásokon sem.

A szankciós eljárás alapján az elnök és a képviselőcsoportok vezetői javaslatot tehetnek meghatározott többséggel a plenáris ülésen bármely megválasztott tisztségviselő eltávolítására, ha a képzést nem teljesítik. Ehhez kettős többségi küszöb lenne szükséges, azaz a leadott szavazatok kétharmada és az összes EP-képviselő többsége. Az előadókra ugyanez az eljárás vonatkozik majd, azzal a különbséggel, hogy a végső döntést ilyenkor az illetékes bizottság hozza meg.

Az Európai Parlament közleménye szerint a képzés „Hogyan hozzunk létre egy jó és jól működő csapatot” néven fut majd és öt különböző modulból áll: ezek az asszisztensek toborzását, a sikeres csapatmenedzsmentet, (beleértve a konfliktusmegelőzést és a korai konfliktusmegoldást), a parlamenti asszisztencia adminisztratív és pénzügyi vonatkozásait, valamint zaklatás megelőzését tartalmazzák a terv szerint.

A jelentést várhatóan az április 10–11-i brüsszeli plenáris ülésre nyújtják majd be az uniós törvényhozó testületnek.

Világok harca podcast logó

Belmondo őrületes alakításától a kertfosztogató nyulakig – Világok harca podcast a Húsvét idején nézhető filmekről

fecsego.eu//

Leave a Reply 37 megnézve, 1 alkalommal mai nap |