| Mobile | RSS

MARAD A REZSIVÉDELEM, NAPENERGIA-PROGRAMOT INDÍTOTTUNK

A rezsivédelemmel segítjük a családokat 2024-ben is.

Magyarország az átlagfogyasztás erejéig 2024-ben sem hárítja át a megnövekedett energiaárakat az emberekre, ezzel minden magyar családot havi 181 ezer forinttal segítünk. 

Miközben az Európai Bizottság energiatámogatási intézkedéseink megszüntetését követeli, a rezsivédelem immár tíz éve védi a magyar családokat, ennek köszönhetően mi fizetjük Európa legolcsóbb, legkisebb energiaszámláit.

Mi fizetünk a legkevesebbet a háztartási gázért, az áramért és a távhőért, s ezt a vívmányt az ukrajnai háború és az energiaválság alatt is megőriztük.

A kormány által létrehozott rezsivédelmi alap három éve biztosítja a rezsitámogatás fenntartását, és ezt 2024-ben is állja a költségvetés.

Fontos célunk, hogy támogassuk a zöldenergiát, ezért indítottuk el az új napenergia-programot.

A családok akár ötmillió forintos támogatást is kaphatnak napenergia felhasználására és tárolására, ez a program hosszú távon csökkentheti a családok energiaköltségeit és a környezeti terheket is.

A Napenergia Plusz Program pályázat napelem és tároló együttes létesítésében támogatja a háztartásokat, a költségek kétharmadát fedezve, legfeljebb 5 millió forint támogatási értékben. 

A rendszer legalább 4 és legfeljebb 5 kilowatt teljesítményű inverterből, valamint minimum 7,5 és maximum 10 kilowattóra kapacitású tárolóból állítható össze. A tervek szerint így több mint 15 ezer család valósíthat meg zöldenergia-fejlesztést.

pályázati felület és dokumentáció https://napenergiaplusz.nffku.hu/ linken érhető el.

Az atomenergia a legkisebb kitettséget okozó energiaforrás, éppen ezért született döntés Paks II. megépítéséről. Ha Paks II. elkészül, Magyarország nagy léptékben tudja csökkenteni a gázfogyasztását. 

fecsego.eu//

Leave a Reply 54 megnézve, 1 alkalommal mai nap |