| Mobile | RSS

Orbán Viktor Boszniába utazik, hogy személyesen vegye át Milorad Dodiktól a kitüntetést, amit korábban Vlagyimir Putyin is megkapott

A miniszterelnök csütörtökön érkezik Banja Lukába, és pénteken hivatalos programokon vesz részt.

Szerző
M.A.

Publikálva:2024.04.03. 09:58

Orbán Viktor Boszniába utazik, hogy személyesen vegye át Milorad Dodiktól a kitüntetést, amit korábban Vlagyimir Putyin is megkapott
Fotó:Ladjánszki Máté| Forrás:Népszava

A Boszniai Szerb Köztársaság (RS) parlamentjének március 28-i vitáján Milorad Dodik bejelentette, hogy Orbán Viktor április 4-én este Banja Lukába érkezik, majd 5-én hivatalos programokon vesz részt – írja az Oslobodenje beszámolója alapján a Telex. Eszerint a magyar kormányfő látogatásának egyik programja, hogy átveszi a januárban odaítélt kitüntetését, amit Dodik szerint olyanoknak adnak, akik „nyomot hagytak a köztársaság életében”.

Dodik korábban közölte, szerinte az, hogy Orbán Viktor elfogadta a Boszniai Szerb Köztársaság legmagasabb kitüntetését, büszkeséggel tölti el a köztársaságot. „Hálásak vagyunk ennek az embernek azért, mert reális politikai szereplőként tekint ránk” – tette hozzá, majd felidézte, hogy legutóbb Vlagyimir Putyin orosz elnök kapta ugyanezt a kitüntetést.

„Hálásak vagyunk ennek az embernek” – Vlagyimir Putyin után idén Orbán Viktort is kitüntette Milorad Dodik

A Boszniai Szerb Köztársaság elnökét büszkeséggel…

A Telex szerint a Boszniai Szerb Köztársaság kormányának közleményében az áll, Milorad Dodik, az RS elnöke és Orbán Viktor gyakori baráti találkozói „nagyban hozzájárultak a stratégiai együttműködés fejlődéséhez”. Kitértek arra is, hogy a közelmúltban, Budapesten az RS kormányának vezetője, Radovan Višković és a magyar gazdaságfejlesztésért felelős miniszter, Nagy Márton találkozóján született meg a döntés, hogy Banja Lukában gazdasági fórumot tartanak, amelyen 23 magyar cég képviselteti magát.

A pénteken Magyarországról Banja Lukába érkező delegáció tagjai Orbán Viktor mellett Szijjártó Péter külügyminiszter, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, Jenei Gábor, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezetője, valamint 23 cég képviselői többek között az energetika, a mezőgazdaság, a pénzügy és az élelmiszeripar területéről.

A Boszniai Szerb Köztársaság számos vállalkozója is megerősítette a fórumon való részvételi szándékát, így lehetőségük lesz a magyar kollégákkal való tapasztalatcserére és az együttműködés fejlesztésére – áll a közleményben.

Jön Milorad Dodik, és az autoriter barátaival szétverné Boszniát

Egyre közelebb kerül a beláthatatlan következményekkel járó konfrontáció a boszniai Szerb…

mobil Népszava ikon

Filmszakadás a magyar filmkultúra történetében – videóinterjú a mobil Népszaván Schubert Gusztávval, a Filmvilág főszerkesztőjével

fecsego.eu//

Leave a Reply 44 megnézve, 1 alkalommal mai nap |