| Mobile | RSS

Hatalmas földrengés rázta meg Japánt

PATAKI ISTVÁN

2024.04.04. 06:45

Index.hu logo

Kövesse az Indexet Facebookon is!Követem!

A Japán Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint csütörtökön 6-os erősségű földrengés rázta meg a Tohoku régiót – számolt be a hírről a The Japan News. A szolgálat tájékoztatása szerint cunami veszélye nem áll fenn.

A meteorológiai szolgálat szerint a földrengés epicentruma körülbelül 40 kilométeres mélységben a Fukusima prefektúra partjainál volt. A rezgés erőssége a hetes fokozatú japán szeizmikus intenzitási skálán Fukusima, Ivate és Mijagi prefektúrák egyes részein elérte a négyet, Tokió központjában pedig a kettőt.

Mindez egy nappal azután történt, hogy Tajvanban 7,2-es erősségű rezgést mértek, mely az elmúlt 25 év legerősebb földrengése volt a szigetországban.KAPCSOLÓDÓ

Hatalmas földrengés rázta meg Tajvant, többen is meghaltak

Hatalmas földrengés rázta meg Tajvant, többen is meghaltak

Épületek omlottak össze, rengeteg utórengés is történt.

A Tajvan keleti részét ért természeti katasztrófa sérültjei csütörtökre meghaladták az ezret, a halálos áldozatok száma továbbra is kilenc – írja a Reuters. A földrengést követően már rengeteg embert menekítettek ki, azonban az eltűntek száma még mindig 52-re tehető.

A kármentési munkálatok és az eltűntek keresése jelenleg is zajlik. A katasztrófát követően a Tajvannal nem éppen barátságos viszonyt ápoló Kína is segítő kezet nyújtott.KAPCSOLÓDÓ

Legalább 120-an rekedtek alagutakban Tajvanon

Legalább 120-an rekedtek alagutakban Tajvanon

A halálos áldozatok száma folyamatosan emelkedik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

fecsego.eu//

Leave a Reply 78 megnézve, 1 alkalommal mai nap |