| Mobile | RSS

Kristály nevű droggal kereskedett a kiskunmajsai gimnázium tornatanára, Boxi, most vádat emeltek ellene

AZ ALVILÁG TITKAI

SZEMÁN LÁSZLÓ JÁNOS2024-04-04

Úgy kezdődött az egész, hogy néhány éve a kiskunmajsai egyházi gimnázium nem talált megfelelő testnevelő tanárt. Kerestek, kutattak, majd ki tudja, hogy kinek az ötletére, rátaláltak Boxira. A fiatalembert ezen a néven ismerik az éjszakában, egyébként immár vádlottként S. András. Boxi ugyanis kristály nevű droggal kereskedett, 8 millió forint nyereséget is összehozott, így most börtön vár rá. Annál is inkább, mert kiskorúnak is adott el drogot. A tegnap benyújtott vádiratban legalábbis ezt állítja az ügyészség. Boxi bűnügyi felügyelet alatt várja a pert, és bizonyítottság esetében a börtönt.

Évekig kristály nevű droggal kereskedett Boxi, a kiskunmajsai gimnázium tornatanára, lebukott és most vádat emeltek ellene. Súlyos börtönévek várnak rá, ha a bíróság bizonyítottnak találja a vádakat.

MIVEL IS VÁDOLJÁK BOXIT, AZAZ S. ANDRÁST?

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség ma közölte: a Kiskunhalasi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt vádat emelt tegnap egy férfival szemben. Az elkövető három éven át árult – többek között kiskorúaknak is – „kristályt” Kiskunmajsán, amelyből közel nyolcmillió forintot keresett. A vádirat szerint a kiskunmajsai férfi 2019-től értékesített tudatmódosító szereket. A vádlott az anyagokat por, illetve törmelék formájában vásárolta meg, majd azt lakóhelyén a fogyasztók igényeinek megfelelő mértékű adagokra osztotta és alufóliába, úgynevezett pakkokba csomagolva értékesítette a „kristály” fantázianéven ismert anyagot.

Többmillió forint készpénzt is lefoglaltak S. András lakásán a rendőrök. Fotó: police.hu

Az elkövető igen kiterjedt vevői kört épített ki a városban. 18 vevője volt, legtöbbjük ráadásul állandó vásárló, közöttük kiskorúak is. A sok vevő közel nyolcmillió forintos jövedelmet eredményezett S. Andrásnak. A férfi a tudatmódosító szereket jellemzően lakóhelyén értékesítette, annak ára a szer típusa és mennyisége függvényében ezer és 40 ezer forint között volt. A férfi a vásárlásokkal kapcsolatos telefonos egyeztetések során is igyekezett óvatosan eljárni, ugyanis az illegális szer típusát és mennyiségét is álnevekkel illette.

A kiskunhalasi rendőrök 2022. június 29. napján elfogták és őrizetbe vették a férfit. Az elkövető lakóhelyén tartott kutatás során az értékesítésre váró kábítószereken túl azok terjesztéséhez használt digitális mérleget és műanyag tasakok, valamint jelentős mennyiségű készpénzt, továbbá ékszereket és különböző műszaki cikkeket foglaltak le.

Az ügyészség a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló férfival szemben szabadságvesztés büntetés és pénzbüntetés kiszabását, valamint a bűnös úton megszerzett teljes vagyon erejéig vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta – erről a Kiskunhalasi Járásbíróság dönt majd. Eddig az ügyészi szervezet közleménye.

A PestiSrácok.hu kiskunmajsai forrásokból értesült arról, hogy a helyi, egyházi fenntartású gimnázium volt testnevelő tanáráról, S. Andrásról van szó a közleményben. Őt az éjszakai életben Boxi becenéven ismerik. A kiskunmajsaiak körében nagy a felháborodás, hogy a drogdílerként megvádolt Boxi mondhatni, szabadlábon van, mivel bűnügyi felügyeletben és nem letartóztatásban várja a tárgyalását.

Kiemelt kép: Boxi lakásáról drog és készpénz is előkerült a házkutatás során (Fotó: police.hu)

fecsego.eu/pesti srácok

Leave a Reply 72 megnézve, 1 alkalommal mai nap |